İdlib'e hava saldırısı: 5 ölü

Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki El Fakii köyüne düzenlenen hava saldırısında aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı.

Haberler 22.03.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki El Fakii köyüne düzenlenen hava saldrsnda ayn aileden 4ü çocuk, 5 sivil hayatn kaybetti, 5 sivil yaraland.

dlibin batsnda Cisr e uur ilçesinin çevresindeki Freyke köyüne, güneydousundaki eyh Mustafa, Hamidiyye, Habit, Psida, Tel Aas ve El Fakii köyleri ile Kefer Ruma ilçesinin çevresine gece geç saatlerde hava saldrs düzenlendi.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi sosyal medya hesaplarnda, Lazkiyedeki Hmeymim üssünden 6 Rus sava uça saat 01.00 sularnda kalk yaparak saldrlar düzenledi. bilgisini paylat.

Sivil savunma kaynaklarndan alnan bilgiye göre, sabah saatlerine kadar süren hava saldrlarnda ayn aileden dört çocuk ve baba hayatn kaybederken, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri anneyi enkazdan yaral kurtard.

Saldrda ayrca 4 sivil daha yaraland.

Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, Soçi mutabakatn ihlal ederek, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleimlere bu yl bandan itibaren yaptklar hava ve kara saldrlarnda en az 152 sivil hayatn kaybetti, 445ten fazla sivil yaraland.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna aralklarla devam ediyor. Astana anlamalar çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018de imzalanan Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git