İdlib'e hava ve kara saldırıları sürüyor

Esed rejimi ve destekçisi Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlerle muhaliflerin cephe hatlarına karadan ve havadan saldırı düzenledi.

Haberler 31.10.2019 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki Bear Esed rejimi ve destekçisi Rusya, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki sivil yerleimler ile askeri muhaliflerin cephe hatlarna havadan ve karadan saldrd.

Esed rejimi, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki Kefrenbil beldesine, Marrthrme, Termela ve Kebbine köyü ile tepesine top, roket ve havan gibi karadan karaya at yapan silahlarla saldr düzenledi.

dlib Sivil Savunma yetkilileri, (Beyaz Baretliler) daha önceki saldrlar yüzünden sivil nüfus olmad için sabah saatlerinde balayan hava ve kara saldrlarda can kaybnn yaanmad belirtti.

dlibe hava ve kara saldrlar sürüyor

Askeri muhaliflerin, uçak gözlemevine dayanarak verdii bilgiye göre, Rusyaya ait olduu bildirilen sava uçaklar da dlibin Kefrenbil beldesine, Marrthrme, Nukeyyir, Cibala, Um es Sayr ve El Fakii köyüne, Lazkiyenin Kebbine köylerine saldrd.

Türkiye ve Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise 1 milyon 42 bine ulat.

Ana Sayfaya Git