"İktidarda kalma derdimiz yok"

"Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nden yapılan açıklamada "Önceliğimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrardır. İktidarda kalma derdimiz yok. İktidarı, seçilen hükümete devredeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Haberler 13.04.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sudandaki Askeri Geçi Konseyinden yaplan açklamada, Önceliimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrardr. ktidarda kalma derdimiz yok. ktidar, seçilen hükümete devredeceiz denildi.

Açklamada, Ufkun tkandn hissettik, bu nedenle rejimin buna kaytsz kalmasnn ardndan deiiklik yapmaya karar verdik. ifadeleri kullanld.

BERN PARTSNN BR PARçASI DELZ

ktidar, seçilen hükümete devredeceklerini açklayan Askeri Geci Konseyi açklamasnda, Göstericiler için geldik ve kaosun çkmasna izin vermeyeceiz. Ülkeyi krizden çkarmak için diyalog balatacaz. Halk, iktidarn tarafmzca devralnmasn talep etti. ktidar için biz komadk, Beirin partisinin bir parças deiliz. D tepkiler pozitif yönde. Ömer el-Beir rejiminin sembol isimlerinin tamam tutukland. ktidar partisi liderlerinin tutukland haberleri doru.

BER BZ YARGILAYACAIZ

(Devrik) Cumhurbakan Ömer el-Beir gözetimimiz altnda. Ömer el-Beiri biz yarglayacaz. Onu, Uluslararas Ceza Mahkemesine teslim etmeyeceiz. denildi.

MEYDANLARA NECEZ

Konseyin, ABD yaptrmlarn krmak için çalacaklarn belirttii açklamada, ABD yaptrmlarn krmak için çalacaz. 2 yllk geçi süreci, özellikle siyasi güçlerle görüme üzerine olacak. Meydanlara ineceiz. Protesto göstericileriyle oturup, görülerini almak istiyoruz. Göstericiler korumamz altndadr. Ancak bakalarnn özgürlüünün ihlal edilmesine izin vermeyeceiz. Savunma bakan silahl kuvvetlerden olacak, içileri bakann konsey belirleyecek.Darbeci deiliz halka ihanet etmeyeceiz. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git