İran, bölgeye uçak gemisi gönderen ABD'yi uyardı : Vururuz

ABD'nin İran tehdidini öne sürerek bölgeye askeri yığınak ve uçak gemileri göndermesine tepki gösteren İran Devrim Muhafızları Hava- Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD gemilerini vurmakla tehdit etti.

Haberler 13.05.2019 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin bölgedeki askeri üslerinin konumuna ve rann füze kapasitesine deinen Haczade, ABD, bölgede öyle bir konumda ki kprdarlarsa vururuz. Üzerinde 40- 50 uçak ve alt bin asker tayan ABD uçak gemisi, geçmite bizim için ciddi bir tehdit saylrd fakat imdi hedeften baka bir ey deil dedi.

ABD UYARILDI, VURURUZ

ABD gemilerinin Basra Körfezinde ran topraklarna yakn bir mesafede hareket ettiini söyleyen ranl general, Elimizdeki füzelerle, 300 kilometre uzaktaki hareketli hedefleri vurabiliyoruz. Yeni baarlarmzda bu mesafeyi 700 kilometreye kadar da yükseltebildik dedi.

ABD, ranla artan gerilim üzerine USS Abraham Lincoln uçak gemisi ile USS Arlington sava gemisini ve Patriot hava savunma bataryasn Orta Douya gönderdiini bildirdi. Geçtiimiz günlerde dört adet B-52 bombardman uça Katarda bulunan ABD Hava üssü ini yapt.

Ana Sayfaya Git