İran'ın bulutları kısırlaştırılıyor?

“İsrail ve komşu bir ülke, İran’ın bulutlarını kısırlaştırıyor”

Haberler 03.07.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Sivil Savunma Kurumu Bakan General Gulamrza Celali, rana gelen bulutlarn ksrlatrldn iddia etti

ran Sivil Savunma Kurumu Bakan General Gulamrza Celali, rana gelen bulutlarn ksrlatrldn öne sürdü.

ranl Örenciler Haber Ajans ISNAya göre, bakent Tahranda 3üncü Sivil Savunma Konferansnda konuan Celali, randa meydana gelen iklim deiikliinde yabanclarn parmann olmas üphesi var. Ülkedeki bilim merkezleri de bunu teyit etmektedir. dedi.

Baz ülkelerin ekonomik sava alannda düman olduu ülkenin çevre faktörlerine zarar vermekten geri durmadn belirten Celali, srail ve komu ülkelerden biri, rana giren yamur bulutlarn yamamas için ksrlatryor. Bunun yan sra bulut ve kar hrszlyla kar karyayz. ifadelerini kulland.

Celali, bu alanda yaplan aratrmalarn Afganistandan Akdenize uzanan erit üzerindeki 2 bin 200 metre yüksekliindeki yerlerde kar bulunmasna ramen randa bu yükseklikteki yerlerin kurak olduunu kaydetti.

- Bir ülkenin bulut çalmas mümkün deildir

Konuyla ilgili ranl çiler Haber Ajans ILNAya açklama yapan Meteorolojik Tahmin ve Uyar Genel Müdürü Ahad Vazife, u anki teknolojiye göre bulut hrszl yapabilecek bir ülkenin bulunmadn söyledi.

Celalinin açklamasnn ülkedeki kuraklk sorununa çözüm üretmediini belirten Vazife, Bilimsel verilere göre, bir ülkenin bulut veya rüzgar çalmas mümkün deildir. dedi.

Bulutlarn yeterli younlua ulatnda yamurun yadn, aksi takdirde yamur yamasnn mümkün olmadn dile getiren Vazife, rann uzun süren bir kuraklkla kar karya olduunu ifade etti.

randa yan ve su kaynaklarnn azalmasyla ortaya çkan kuraklk, ülkede su krizine yol açyor.

Ana Sayfaya Git