'İran'da ekonomi İran-Irak savaşındaki durumdan daha kötü'

İran Meclis Başkan Vekili Mesud Pezeşkiyan, ülkesindeki ekonomik koşulların İran-Irak savaşındaki durumdan daha kötü olduğunu belirtti.

Haberler 01.04.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakent Tahranda Yaptrmlarla Sürekli Mücadele balkl toplantda konuan ran Meclis Bakan Vekili Mesud Pezekiyan, rann ekonomik olarak zor günler geçirdiini ifade ederek, Bana göre ülkede ekonomik sava merkezi oluturulmal. Mevcut ekonomik koullar ran-Irak savandaki durumdan daha kötü. dedi.

Pezekiyan, ABDnin rana yönelik yaptrmlarn her geçen gün iddetlendirdiine vurgu yaparak, ülkesinde bankaclk alannda da zorluklarla kar karya kaldklarn söyledi.

ran Meclisi Haber Ajansna (ICANA) göre, rann Mali Eylem Görev Gücüne (FATF) üye olup olmamasnn uluslararas ticaret ve ülke ekonomisinin gelimesinde belirleyici rol oynayacan kaydeden Pezekiyan, yetkililerin halka ekonomi konusunda gerçek durumu samimi bir ekilde anlatmas halinde halkn, yaptrmlarn etkisinin azaltlmasna yardmc olacan söyledi.

Ekonomik Kalknma ve birlii Örgütü (OECD) bünyesinde kara para aklamayla mücadele edilmesi için kurulan FATF, Kuzey Kore ile birlikte gri listede bulunan ran yönetimine, ülkenin finansal yapsn uluslararas normlara uygun hale getirecek reformlar tamamlamak için temmuz ayna kadar süre vermiti.

FATF, kara parann aklanmas ve terör finansmannn engellenmesine yönelik 37 üye ülkenin bankaclk ve mali sistemini denetliyor.

Ana Sayfaya Git