İran'dan son dakika savaş itirafı

Şia ve İslam savaşının önüne geçmek için yptırımlarından bahseden İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Habibullah Seyyari, savaş gemilerini başka ülkelerin limanlarına demirlediklerini itiraf etti.

Haberler 13.06.2017 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ia ve slam savann önüne geçmek için yptrmlarndan bahseden ran Deniz Kuvvetleri Komutan Habibullah Seyyari, sava gemilerini baka ülkelerin limanlarna demirlediklerini itiraf etti.

ranl örenciler Haber Ajansnn (SNA) haberine göre, ran deniz kuvvetlerine ait Aden Körfezinden dönen 46nc filosunun karlama töreninde konuan Seyyari, Uluslararas sularda bulunma ve dier ülke limanlarna yanamann bir amac da ran dümanl, slam dümanl ve ia dümanlnn önüne geçmektir. dedi.

ran deniz kuvvetlerinin iki ana hedefi olduunun altn çizen Seyyari, Bunlardan biri deniz balant yollarnda güvenliin tesis edilmesi, dieri ise özellikle ran kartlnn önüne geçmek. ifadesini kulland.

Seyyari, ran menfaatlerini korumak için uluslararas sularda varlklarn geniletmeleri gerektiini ifade ederek, Baka ülkelerin limanlarna yanaarak, stratejik bir hedef olan ran kültürünü o ülkelere ihraç etmeyi de amaçlyoruz. diye konutu.

ran Deniz Kuvvetlerinin lojistik destek gemisi Buehr ile Elborz kruvazöründen oluan 47nci Filo, Aden Körfezinden dönen 46nc filo yerine dün bölgeye gönderilmiti.

Arap Yarmadasnn güney kysnda Hint Okyanusunu Kzldenize balayan stratejik bir konumda yer alan Aden Körfezi, Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyonun Yemene düzenledii askeri operasyonlar açsndan hassas konumda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git