İranlı güçler Suriye'nin güneyinden çekilecek

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, İranlı güçlerin Suriye'nin güneyinden çekilmesi konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Haberler 03.06.2018 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya, ABD ve Ürdün, srail ve ran arasnda Suriyenin güney snrlarnda yaanan gerilimin sona erdirilmesi için çabalarn sürdürürken Rusya kanadndan bir açklama geldi.

Rusyann Birlemi Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzyaya ranl güçlerin Suriyenin güneybatsndaki bölgelerden çekilmesi konusunda srail ve ranla mutabakat salanp salanmad soruldu.

Nebenzya, Anladm kadaryla Suriyenin güneybatsndan çekilme konusunda bir anlama saland. Anlamann u anda uygulanp uygulanmad konusuna yant veremem ancak anladm kadaryla ilgili taraflar, yaplan anlamadan memnun yantn verdi.

Nebenzya, anlama henüz uygulamaya koyulmam olsa dahi, en ksa sürede hayata geçirileceinin altn çizdi.

SURYENN GÜNEYNDEN çEKLECEK M?

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, Suriyede ran ve srail arasnda yaanan cepheleme nedeniyle Rusya, ABD ve Ürdün arasnda güneybat gerilimi azaltma bölgesi ile ilgili bir anlama yapld. sraile görümeler srasnda bu anlama hakknda bilgi verildi. Anlamaya göre güneybat gerilimi azaltma bölgesinde istikrar salanmal ve Suriyeli olmayan tüm güçler bu bölgeden çkarlmal demiti.

Suriyeli bir kaynak, Sputnike yapt açklamada, Tanf bölgesi de dahil olmak üzere Suriyenin güney snrlarnn amn kontrolüne geçmesi yönünde mutabakat salandn ifade etmiti.

srailde yayn yapan Kanal 10 televizyonu da, Rusya ve srailin Suriyenin srail snrndaki güney bölgelerinde kontrolün yeniden Suriye hükümet güçlerine geçmesi konusunda anlamaya vardn öne sürmütü.

Ana Sayfaya Git