İslam ülkelerine çağrı

Hamas Arap ve İslam ülkeleri liderlerini Trump'ın sözde barış planını reddetmeye çağırdı

Haberler 31.01.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas Siyasi Büro Bakan smail Heniyye, Arap ve slam ülkeleri liderlerinden, ABD Bakan Donald Trumpn Yüzyln Anlamas olarak adlandrd sözde bar plann reddetmelerini istedi.

Hamastan yaplan yazl açklamaya göre, Heniyye, Trumpn sözde bar planna ilikin Arap ve slam ülkeleri liderlerine mektup gönderdi.

Liderlerden Washington yönetiminin Filistin meselesini ele alma yaklamyla uyumlu tüm giriimlerin karsnda durmalarn talep eden Heniyye, ayrca ABD yönetiminin, igalci siyonist yerleim birimleri ve Yahudiletirme planlarna yönelik açk ekildeki tarafl tutumu karsnda tavizsiz bir tutum içinde olmalarn istedi.

Reddetmeye çard

Sözde bar planna ilikin hogörülü tavrlara kar uyarda bulunan Heniyye, böylesi tavrlar, 70 yldan fazladr igal güçlerinin iledii suçlara maruz kalan Filistin halknn affetmeyecei tarihi bir hata ve silinmeyecek bir utanç lekesi olarak deerlendirdi.

Hamas lideri ayrca Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbasla gerçekletirdii görümede, bu dümanca anlama karsnda Filistin saflarn birletirme yollar ve ortak eylem konularn ele aldklarn aktard.

smail Heniyye, Filistin varln, toprak, halk, tarih ve kimlik düzeyinde hedef alan bu tarafl planla mücadele konusunda Filistin halk ile gruplarn önünde tüm yollarn meru hale geldiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git