İsrail 4 aylık bebek ile ailesini katletti

İsrail savaş uçakları Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 4 aylık Mariya bebeğin bulunduğu 3 kişilik çekirdek aileyi hayalleriyle beraber yok etti.

Haberler 09.05.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail, Gazzeye düzenledii saldrlar sokaklarda enkaz ynlar brakrken, ykntlar arasnda yitip giden hayatlara da mal oldu.

srailin hafta sonu Gazze eridine düzenledii saldrlar enkazn yan sra geride ac ve gözya brakt. Sokaklarda enkaz ynlar oluurken, ykntlar arasnda pek çok hayat ve hayal de yitirildi.

Gazzenin Beyt Lahiya beldesindeki eyh Zayid bölgesine düzenlenen saldr, Filistinli Gazali ailesinin tamamen yok olmasna neden oldu. srail sava uçaklar, aralarnda 4 aylk bebein de bulunduu 3 kiilik çekirdek aileyi hayalleriyle beraber yok etti.

Pazar akam eyh Zayidde çounluu kadn ve çocuklarn bulunduu binay yerle bir eden srail, bu binadan biri bebek 7 kiinin hayata gözlerini yummasna neden oldu.

Binada yaayan Anne man (30), baba Ahmed (31) ve 4 aylk bebekleri Mariyadan oluan Gazali ailesi de enkazn altnda can verdi.

Ykmn deheti karsnda ok oldum

Ahmed el-Gazalinin abisi Mahmud el-Gazali, yapt açklamada, yaadklar acy anlatt.

Gazali, Ahmed, ei ve bebeiyle evlerinde güven içinde oturuyordu. çünkü bölgede hedef alnabilecek herhangi bir askeri nokta bulunmuyor. Kardeimin de hiçbir askeri faaliyeti olmamtr. Pazar akam kardeimin bir komusu beni arad ve Ahmedin yaad binann bombalandn haber verdi. Bende hemen olay yerine kotum. dedi.

Binann olduu yere gittiinde gördüü ac manzara karsnda aknlk geçirdiini belirten Gazali, Ykmn deheti karsnda ok oldum. Gördüklerim her detayyla korkunçtu. Cesetler, parçalanm vücutlar etrafa yaylmt. Böyle bir durumda ehitlerin ve yarallarn çkarlmasna yardm etmekten baka bir ey gelmedi elimden. diye konutu.

Katliam demek az kalr

O srada kardeinin, yengesinin ve yeeninin ehit olduunu örendiini söyleyen Gazali, Kardeime ve ailesine bu yaplanlara katliam demek az kalr. Ahmed, 2 yl önce evlendii ei ve yeni doan bebeiyle güzel bir hayatn hayallerini kuruyordu. Ancak srail bu hayalleri yerle bir etti. ifadelerini kulland.

srailin hafta sonu Gazze eridine düzenledii saldrlarda, ikisi hamile 3 kadn ile 2 bebein de aralarnda bulunduu 25 Filistinli ehit olmu, 150 Filistinli yaralanmt.

Filistinli direni gruplarnn Gazzeden srail tarafna att roketler nedeniyle de 1i Filistin asll 4 srailli ölmütü.

Msr ile Birlemi Milletler arabuluculuunda, geçen pazartesi günü erken saatlerde Filistinli direni gruplar ile srail arasnda atekes salanmt.

Ana Sayfaya Git