İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan suikastlara devam edecekleri sinyali:

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde varılan ateşkese rağmen İsrail'in suikast saldırılarını sürdüreceğini ima etti.

Haberler 15.11.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katz, srail radyosuna verdii röportajda, srail, kendisine zarar vermek isteyen herkese zarar verecektir. ifadesini kulland.

Dileri Bakan ayrca, srail ordusunun sal günü balatt ve bu sabah salanan atekesle sona eren saldrlarda slami Cihada ar darbe vurulduunu dile getirdi.

Katzn sözlerine benzer açklamalar srail Savunma Bakan Naftali Bennettten de geldi.

- Gazzede oyunun kurallar deiti

Ar sac görüleriyle öne çkan ve geçen hafta Babakan Binyamin Netanyahu tarafndan Savunma Bakanlna getirilen Bennett, Gazzedeki Filistinli direni gruplarnn liderlerinin artk korkmas gerektiini ifade etti.

Bennett, Gazzedeki kurallar deiti. Oyundaki yeni kurallar oldukça açk: srail ordusu bamsz olarak hareket edebilecek. sraile zarar vermek isteyenler ne evlerinde ne yataklarnda ne de gizlendikleri yerlerde gece rahat edecek. ifadelerini kulland.

- srailin düzenledii suikast gerilimi yükseltti

srail ordusu sal sabah erken saatlerde Gazzenin dousunda slami Cihad Hareketinin askeri kanad Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarndan Baha Ebul Atann bulunduu eve saldr düzenlediklerini duyurmutu. Saldrda Ebul Ata ile ei Esma Ebul Ata hayatn kaybetmiti.

Bu saldrnn ardndan bölgedeki gerginlik artarken, slami Cihad, srail saldrsna roket atlaryla karlk vermiti.

srail ordusu 2 gün boyunca Gazzede slami Cihada ait hedeflere saldrlar düzenlemi, slami Cihad ise srail tarafna 360tan fazla roket atmt.

srail saldrlarnda aralarnda 8 çocuk ve 3 kadnn da yer ald 34 Filistinli hayatn kaybetmi, 110 kii de yaralanmt.

slami Cihad, Msrn ara buluculuunda srail ile varlan atekesin sabah yerel saatle 05.00te yürürlüe girdiini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git