İsrail, Gazze sınırındaki sağlık çadırına saldırdı

İsrail, Gazze Şeridi'nde barışçıl gösterilerine devam eden Filistinlilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırını göz yaşartıcı gazlarla hedef aldı.

Haberler 14.04.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAZZE - srail askerlerinin, Gazze eridinde Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerine devam eden Filistinlilere tbbi yardm için kurulan salk çadrna göz yaartc gazlarla saldrd bildirildi.

Filistinliler, Toprak Gününün 42nci yl kapsamnda 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda barçl eylemler düzenliyor.

Eylemin üçüncü cumasna Bayrak Cumas adn veren Filistinliler gösterilerini sürdürürken, srail askerleri de saldrlarna devam ediyor.

srail ordusu, Han Yunus snrndaki eylemcilere tbbi yardm için kurulan salk çadrn, dronelara yerletirilen göz yaartc gazlarla hedef ald.

Gazzedeki Salk Bakanlndan yaplan yazl açklamada, srailin salk ekiplerini hedef almas knand. Açklamada, salk personelinden 10 kiinin atlan gazdan etkilenerek boulma tehlikesi geçirdii kaydedildi.

Saldr sebebiyle salk ekiplerinin çalmalarnn sekteye urad ifade edildi.

112 kii yaraland

Ayrca açklamada srail askerlerinin Han Yunus snrndaki eylemlere müdahalesinde aralarnda söz konusu 10 salk personelinin de bulunduu 112 kiinin göz yaartc gaz ve gerçek mermi ile yaraland kaydedildi.

Yarallardan bazlarnn durumunun ar olduu aktarld.

Büyük Dönü Yürüyüü

Filistinliler, Toprak Gününün 42nci yl kapsamnda 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda barçl eylemler düzenliyor.

Gösterilerde 34 Filistinli srail askerleri tarafndan ehit edilirken, 3 binden fazla Filistinli de yaraland.

srail askerleri ise sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Filistinliler Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda balattklar barçl gösterilerine mays ay ortasna kadar devam etmeyi planlyor.

Ana Sayfaya Git