İsrail lobisine protestolar!

ABD'deki en etkili İsrail yanlısı lobi kuruluşlarından Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık toplantısı protestolarla başladı

Haberler 26.03.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDdeki en etkili srail yanls lobi kurulularndan Amerika srail Halkla likiler Komitesinin (AIPAC) yllk toplants protestolarla balad.

ABDdeki srail yanls hareketin en büyük toplants olarak nitelenen AIPACn bugün Washingtonda balayan yllk toplants, 3 gün devam edecek. Toplantya 10 binlerce kiinin katlm bekleniyor.

ABD Kongresinde Cumhuriyetçi ve Demokrat kanatlarn da desteini alan toplantda, bu yl ABD yönetiminin Kudüsü srailin bakenti olarak tanmas ve Golan Tepelerini srail topra saymasnn yansmalarnn yan sra srailin güvenlii konusunun da ele alnmas bekleniyor.

-Demokrat adaylar katlmayacak

ABD Bakan Donald Trumpa kar 2020 ylnda yaplacak ABD Bakanlk seçiminde Demokrat Parti aday adaylarndan Senatör Elizabeth Warren, Senatör Kamala Harris, Senatör ve Beto ORourke ve Senatör Bernie Sanders AIPAC toplantsna katlmayacak.

AIPACn Washington üzerindeki etkisi son olarak ABDnin ilk Müslüman baörtülü Kongre üyesi lhan Omarn, AIPACin ekonomik yardmda bulunarak Kongre üyelerini satn ald yönündeki yorumlar üzerine tekrar tartmaya açlmt.

Kurulduu 1950lerde ABDde sadece küçük bir lobi grubu olarak faaliyet gösteren AIPAC, bugün Kongreye her yl milyonlarca dolar bata bulunuyor.

ABDde yaplan siyasi balarn takibini yapan Open Secret sitesinde yer alan bilgilere göre, AIPAC Cumhuriyetçilere oranla Demokratlara daha fazla ba yapyor.

Ana Sayfaya Git