"İsrail Mescid-i Aksa'yı bölmek istiyor"

Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı mekansal olarak bölmeye çalıştığını belirtti.

Haberler 21.02.2019 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin yönetimine bal Kudüs leri Bakan Adnan el-Hüseyni, srailin Mescid-i Aksay mekansal olarak bölme planna kar uyarda bulundu.

Hüseyni, Ramallahta düzenledii basn toplantsnda, srailin sinagoga dönütürmek amacyla Mescid-i Aksann Rahmet Kaps ve dou bölgesinde kontrolü salamaya çaltn söyledi.

srailin hiçbir gerekçe göstermeden bu bölgenin restore edilmesini ve Aksann dou bölgesindeki ta ve topraklarn kaldrlmasn yasakladna dikkati çeken Hüseyni, (srail) Bölgenin kontrolünü kolaylatrmak için sahipsiz kalmasn istiyor. dedi.

srailin yllardr Aksay basknlarla zamansal olarak böldüünü, imdi de mekansal olarak bölmeye çaltn belirten Hüseyni, srail vatanda Araplarn ve Filistinlilerin Mescid-i Aksaya dokunulmasn kabul etmediini vurgulad.

- Aksa krmz çizgimizdir

Kudüs leri Bakan Hüseyni, Aksa krmz çizgimizdir ve ona yönelik herhangi bir ihlal kabul edilemez. Dün hiçbir planlama olmadan yaplan gösteriler durumun ciddiyetinin göstergesidir. diye konutu.

srail polisi pazar günü Mescid-i Aksann 2003ten bu yana giri çklara kapal tutulan dou surlarndaki Rahmet Kapsna inen merdivenlerin bandaki kapy zincirlemiti.

Bunun üzerine önceki gün Mescid-i Aksada toplanan bir grup Filistinli genç, söz konusu kapy krm, srail polisi de gençlerden bazlarn gözaltna alrken Harem-i erifin kaplarn bir süreliine kapatmt.

Mescid-i Aksann Rahmet Kaps yaknnda nöbet tutan cemaat de dün yats namazndan sonra srail polisinin saldrsna uramt.

Ana Sayfaya Git