İsrail ordusu Gazze'de 100 hedefi vurdu

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee: "Gazze Şeridi'ndeki roket silahlarının üretim merkezi ve bir dizi askeri nokta ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir askeri eğitim bölgesi hedef alındı"

Haberler 16.03.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusu abluka altndaki Gazze eridinde Hamasa ait olduu iddia edilen 100 noktaya hava saldrs düzenlendiini duyurdu.

srail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yapt yazl açklamada, srail sava uçaklar ve helikopterlerinin sabahn erken saatlerinden itibaren Gazzedeki 100 ayr hedefi vurduunu aktard.

Gazze eridindeki roket silahlarnn üretim merkezi ve bir dizi askeri nokta ile Gazze eridinin güneyindeki bir askeri eitim bölgesi hedef alnd. ifadesini kullanan Adraee, Hamasn Gazze eridinin Er-Rimal Mahallesindeki karargahnn da vurulduunu belirtti.

Hava saldrlarnn Hamasn srail topraklarna att iddia edilen roketlere karlk olarak yapldn kaydeden Adraee, Sonuçta Gazze eridinde olup biten her eyden Hamas sorumludur. ifadelerine yer verdi.

Ayrca bu sabah Gazze eridinden srailin güneyindeki Sderot kentine 4 roket atldn iddia eden Adraee, üçünün hava savunma sistemi Demir Kubbe ile havada imha edildiini belirtirken, dier rokete ilikin bilgi vermedi.

SRALN VAHET BTMYOR

Öte yandan srail Haaretz gazetesinin haberinde, srail ordusunun Gazze eridinden Tel Avive atlan iki roketin yanllkla atld yönünde deerlendirmelerde bulunduu belirtildi.

srailin Kanal13 televizyonu ise, srail Güvenlik Kabinesinin durum deerlendirmesi yapmak üzere pazar günü Babakan Binyamin Netanyahu bakanlnda toplanacan duyurdu.

srail ordusundan dün akam yaplan açklamada, Gazze eridinden Tel Avive 2 roket atld bildirilmiti.

Yerel basn söz konusu roketlerden birinin sraile ait hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafndan havada imha edildiini, dierinin ise Tel Aviv yaknndaki bo araziye dütüünü yazmt.

srail Radyosuna konuan ordu sözcüsü Ronen Manelis, Gazzeden atlan roketlerden Hamas, srail basn ise slami Cihad sorumlu tutmutu. Söz konusu iki Filistinli grup da yaptklar açklamayla iddialar yalanlamt.

Gazze eridindeki Filistin çileri Bakanlndan yaplan açklamada, olayn takip edildii, ulusal uzlaya aykr hareket edenlerle ilgili harekete geçilecei ifade edilmiti.

Ana Sayfaya Git