İsrail'de "eşitlik" gösterisi

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Araplar ve İsrailliler, "herkes arasında eşitlik" talebiyle gösteri yaptı.

Haberler 06.02.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tel Avivde toplanan yüzlerce srailli ve Arap, Babakan Binyamin Netanyahuya ve Filistinlilerin evlerini ykma politikasna tepki göstererek, eitlik istedi.

gali reddeden, bar ve eitlii savunarak rkçla kar çkan srailliler ve Filistinlilerin yer ald Yahudi ve Arap Beraber grubunun çarsyla düzenlenen gösteriye, srail parlamentosu Knessetteki Birleik Arap Listesi Bakan Eymen Avde ve baz Arap milletvekilleri de katld.

ETLK STEDLER, FAZME KARIYIZ

Göstericiler, ellerinde Eitlik, Faizme karyz, Hükümet halka kar olursa halk da hükümete kar olur, Onlar ykar, biz yaparz yazl pankartlar tad.

Yahudi ve Arap Beraber grubunun sosyal paylam sitesi Facebooktaki hesabndan yaplan yazl açklamada da Netanyahu ve çevresi, aramzda ayrmclk çkaran iler yapyor. Biz alternatif sunmak, adalet ve eitlik istemek için buradayz. ifadeleri kullanld.

Açklamada, Netanyahu hükümetine, kin, nefret, ykm ve ölüme kar bir alternatif sunulmas gerektii belirtilerek, çoumuz evlerimizde bo bo oturuyor ve umutsuzlua düüyoruz. Bu gösteri, umut göstergesi. Bu ülkede yaayan herkes arasnda eitlik salanmas için bir adm. vurgusu yapld.

Ana Sayfaya Git