İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail ordusu, Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki konuşlu İran ve Suriye ordusuna ait onlarca askeri hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurdu.

Haberler 21.11.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee sosyal medya hesabndan yapt açklamada, srail ordusuna ait sava uçaklarnn, Suriye ordusu ve ülkedeki konulu ran Devrim Muhafzlarna bal Kudüs Gücünün onlarca askeri hedefini vurduunu belirtti.

Adraee, sava uçaklarnn kara-hava füze rampalar, askeri komutanlklar, askeri üsler ve silah depolarn vurduuna vurgu yaparak, söz konusu hava saldrlarnn dün Suriyeden srail bölgelerine atlan roketlere karlk olarak yapldn kaydetti.

Öte yandan Suriyenin resmi haber ajans SANA ise, sraile ait sava uçaklarnn bakent am çevresindeki baz noktalar hedef aldn duyurarak, Suriyeye ait hava savunma sistemlerinin devreye girdiini ve youn saldry püskürttüünü öne sürdü.

Haberde, srail sava uçaklarna karlk verildii aktarlarak düman saldrlarnn yol açt hasarn tespit çalmalarnn sürdürüldüü kaydedildi.

srail ordusundan dün yaplan yazl açklamada, sal sabah Suriyeden srail igali altndaki Golan Tepelerine 4 roket frlatld, atlan roketlerin sraile ait hava savunma sistemince etkisiz hale getirildiini duyurmutu.

Açklamada, sabah erken saatlerde Suriyeden atlan roketler nedeniyle Golan Tepelerinde sirenler çald belirtilmiti.

- srailin Suriyeye saldrlar

srail, iç savan balad 2011den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepelerinden topraklarna roket atldn ileri sürerek, ran destekli Hizbullah güçlerine ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldrlar düzenliyor.

Tel Aviv yönetimi bu saldrlarn birçounu üstlenmese de hem Suriye yönetimi hem de Rusya, Suriyeye yönelik birçok hava saldrsnn arkasnda srailin olduunda srar etti.

srail sürpriz bir ekilde bu yl Suriyedeki ran hedeflerine yönelik hava saldrlarn üstlenmeye balad.

srail Babakan Binyamin Netanyahu, daha önce yapt açklamada Suriyeye yönelik yaplan baz saldrlarn kendilerince düzenlendiini ifade etmiti.

Ana Sayfaya Git