İtalyan güvenlik güçleri ve FBI'dan dev operasyon

İtalyan güvenlik güçleri ve ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İtalyan mafyası ve bağlantılı olduğu ABD'deki organize suç örgütlerine yönelik ortak operasyon yaptı.

Haberler 18.07.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

talyan basnnda yer alan haberlere göre, talyan güvenlik güçleri ve FBI ekipleri, talyann Palermo ve ABDnin New York kentinde Yeni balant (New connection) adn verdikleri ortak operasyon düzenledi.

Operasyonun ve bu kapsamda yaplan teknik takibin, Sicilya Adasnda faaliyet gösteren mafya yaplanmas Inzerillo ile New Yorktaki suç ailesi Gambino arasndaki ba ortaya koyduu belirtildi.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA BELEDYE BAKANI GAMBNO DA VAR

Operasyonun talya ayana 200ü akn güvenlik görevlisi katlrken, u ana kadar 19 kii gözaltna alnd.

Gözaltna alnanlar arasnda Palermo vilayetine bal Torretta kentinin Belediye Bakan Salvatore Gambinonun da yer ald, mafya yaplanmalarna dardan destek vermekle suçland kaydedildi. Gözaltna alnan dier üphelilerin mafya üyesi olmak, haraç almak ve dolandrclkla suçland bildirildi.

Söz konusu operasyonun hedefinde olan mafya yaplanmas Inzerillonun Palermoya bal Passo di Riganoda yeniden örgütlendiinin düünüldüü ifade edildi.

talyada Inzerillo, 2017de ölen mafya babas Salvatore (Toto) Riina ve grubuyla 1980li yllarda mücadeleye girimesi ve Riinann hmna uradktan sonra ABDye kaçm olmasyla biliniyor.

Ana Sayfaya Git