İzleri hızla siliniyor

Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'dan kurtarılan Tel Abyad, hareketli günlük yaşamıyla terörün izlerini hızla siliyor.

Haberler 19.10.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tel Abyad sakinleri, Bar Pnar Harekatnda terörden arndrlan ilçelerinde günlük hayatlarna kesintisiz biçimde devam ederken, geçici olarak gidenlerin de dönüü sürüyor.

Bar Pnar Harekatnda terörden arndrlan Tel Abyadda hayatn ak hzla normale dönüyor.

AA kameralarna yansyan görüntülerde, frn, market, terzi, manav, restoran, tatlc, giyim ve ayakkab maazalarnn günlük ileyiine devam ettii görülüyor.

Kadn ve çocuklarn da aralarnda bulunduu pek çok sivil ilek caddelerde alveri yaplrken, ilçenin YPG/PKKya ait bez parçalarndan temizlenmi olmas dikkati çekiyor.

lçenin girilerinde, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO) teröristlerle girdii çatmalar nedeniyle geçici olarak güvenli gördükleri yerlere giden sivillerin dönüleri de devam ediyor.

Kamyonetler ve binek araçlaryla evlerine dönen ailelerin mutluluklar gözlerinden okunuyor.

lçenin sokaklarnda bisiklete binen çocuklar, restoranlarn, dükkanlarn önünde sohbet eden yetikinler terörün izlerinin ksa sürede silineceini gösteriyor.

- (YPG/PKK) Bize cehennemi gösterdi

Evlerine dönen sivillerden yaça büyük bir Tel Abyadl, AA muhabirine yapt açklamada, (YPG/PKK) Bize cehennemi gösterdi. Araçlarmzn ilçeye giri çkna izin vermezdi. Her gidi gelite para alrlard. Onlarda rkçlk hat safhada. Biz Araplar, Kürtlere kar hiç rkçlk beslemiyoruz. ifadelerini kulland.

- Tel Abyadn durumu

Rakkaya bal, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, Haziran 2014te terör örgütü DEA tarafndan igal edilmiti.

DEA tehdidini frsata çevirmek isteyen YPG/PKKnn hedef seçtii Tel Abyad, ABDnin verdii youn destekle bir yl sonra bu terör örgütünün igaline girmiti.

Teröristler, ilçedeki Arap ve bat ksmnda yaayan Türkmenleri, bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarnn hava saldrs düzenleyecei tehdidiyle tehcir etmiti.

Ana Sayfaya Git