37 kişiyi öldürmüştü! Terörist değil ama bakın ne çıktı

Filipinlerde terör saldırısı düzenlediği iddia edilen ve 37 kişinin ölümüne mahal veren şahsın, terörle herhangi bir bağlantısının bulunmadığı kumar bağımlısı olduğu ve psikolojisinin bozuk olduğu açıklandı.

Haberler 04.06.2017 - 16:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filipinlerde terör saldrs düzenledii iddia edilen ve 37 kiinin ölümüne mahal veren ahsn, terörle herhangi bir balantsnn bulunmad kumar bamls olduu ve psikolojisinin bozuk olduu açkland.

Filipinlerin bakenti Manilada turistik bir tesise perembe gecesi silahl saldr düzenlenmiti. Saldrda en az 37 kii hayatn kaybetmi, 50den fazla kii de yaralanmt. Terör örgütü DEA, kendi haber ajansndan yapt açklamayla saldry üstlenmiti. Filipinler Devlet Bakan Rodrigo Duterte, saldrda hayatn kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti. Ailelerin acsn paylaan Duterte, ailelere basal diledi.

Terörist deil kumar bamls Öte yandan, Filipinler polisi saldrgann 42 yandaki Javier Carlos olduunu duyurarak, saldrgann bakent Manilada yaayan bir Filipinli olduunu açklad. Maliye Bakanlnda görevli olan Carlosun 2014 Nisan aynda görevine son verildii kaydedildi. Zanlnn ei ve ailesi tarafndan güvenlik kameralar görüntülerinden tehis edildiini duyuran polis, Carlosun terörist deil kumar bamls olduunu ifade etti. Polis, Carlosun nisan aynda Filipin elence ve oyun irketi tarafndan tüm kumarhanelere giriinin yasaklandn belirtti. Polis efi Oscar Albayalde, mekanda bulunan 37 kiinin saldrgann çkard yangn nedeniyle hayatn kaybettiini ifade ederek, kaçarken yara alan Javier Carlosun olaydan yaklak 5 saat sonra bir otel odasnda ölü bulunduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git