38 bin göçmen sınıra dayandı

İdlib'de son 24 saatte 39 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti. Kasım 2019'dan beri göç etmek zorunda kalan sivil sayısı, 541 bini buldu.

Haberler 29.01.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve destekçilerinin youn saldrlar nedeniyle son 24 saatte 39 bin sivil daha Türkiye snr yaknlarna snrken, Kasm 2019dan bu yana yerinden edilenlerin says 541 bine ulat.

Bölgede göç verilerine ilikin çalma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüü Müdürü Muhammed Hallajn AA muhabirine verdii bilgiye göre, saldrlarn younlamas nedeniyle dlibin Eriha, Serakib ve Cebel Zaviye bölgelerinden göç, artarak devam ediyor.

Esed ordusu ile ran destekli terörist gruplardan oluan rejim güçleri ve Rusyann saldrlar sonucunda, son 24 saatte 39 bin 377 sivil daha yerinden edildi.

Yerinden edilenlerin büyük ksm, Türkiye snr hattndaki kamplar bölgesine gelirken, bir ksm da Türkiyenin teröristlerden temizledii Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekat bölgesine snyor.

SAYI GDEREK ARTIYOR

dlibin güneyi ve güneydousu ile Halepin bat ve güney krsalndaki yerleimlerinden Kasm 2019dan bu yana 541 bin sivil yerinden edildi.

Öte yandan Halepin bat ve güney krsalndaki Daret zze, Etarib, Hreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden de göç sürüyor.

dlibdeki kamplarn dolmas, yeni çadr kurulacak alan ile altyapnn bulunmamas ve yardmlarn azalmas nedeniyle binlerce sivil, snacak yer bulmakta güçlük çekiyor.

Saldrlardan kaçarak evsiz kalan ve temel yaam malzemelerini temin etmekte zorlanan binlerce aile, yardm bekliyor.

Ana Sayfaya Git