38 yıldır İsrail zindanlarında bulunan Filistinli hasta esir hayatını kaybetti

Filistinli esir Velid Dakka, siyonistlerin tıbbi ihmal politikasının bir sonucu olarak Remle'deki Asaf Harufe Hastanesi'nde şehit oldu.

Haberler 08.04.2024 - 14:20 Son Güncelleme : 08.04.2024 - 14:20

Esirler ve Serbest Bırakılanlar heyeti, işgal kuvvetlerinin sağlık durumunun ciddi şekilde kötüleşmesine rağmen serbest bırakmayı defalarca reddetmesinin ardından kanser hastası Velid Dakkanın şehit olduğunu doğruladı.

Sözde Yüksek Mahkeme, sağlık durumu kritik olmasına rağmen Kasım 2023te tutuklu Velid Dakkayı serbest bırakmayı reddetmiş ve ailesi dört aydan fazla bir süredir onu ziyaret etmekten mahrum bırakılmıştı.

1948de İsrail edilen Filistin topraklarından Bake Ğarbiye kasabasından olan 62 yaşındaki Velid Dakka, 25 Mart 1986dan beri işgal zindanlarında esaret altındaydı.

Esaret yıllarında babasını kaybeden Dakka, içerdeyken 1999da evlendi ve bu evlilikten Şubat 2020de bir kızı dünyaya geldi.

İsrailin Velid Dakkaya, kendisini ve bir grup arkadaşını bir işgal askerini öldürmekle suçladıkları için 37 yıllık ömür boyu hapis cezası vermiş ancak Mart 2023te cezası bitmeden 2 yıl daha eklemiş ve 39 yıla tamamlamıştı.

Velid Dakka, işgal hapishanelerindeki mahkumların önde gelenlerinden biri olarak kabul görüyordu ve uzun esaret hayatı boyunca çok sayıda kitap, çalışma ve makaleler üretti.

HAMAS hareketi de Velid Dakkanın şehadeti dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

Ana Sayfaya Git