39 Yahudi cemaatinden "İsrail'e boykot'a" destek

Filistin’deki katliam ve işgal faaliyetlerine karşı dünya çapında İsrail’i boykot etmeyi teşvik eden "Boykot, Tecrit, Yaptırım BDS Hareketi"ne, 39 Yahudi cemaatinden destek geldi.

Haberler 22.07.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin medyasnn naklettii habere göre, farkl ülkelerden 39 Yahudi cemaati, Boykot, Tecrit ve Yaptrm (BDS) Hareketini desteklediklerini duyurduklar mektubun altna imza att.

Mektupta, Yahudilere kar dümanlk veya ön yarg ile srail politikalar ve adaletsiz sisteme yöneltilen meru eletiriyi birbirinden ayrmak, her zamankinden daha fazla önem arz ediyor. sraile meru eletiri ve Filistinlilerin haklarn savunma ile antisemitizmi bir tutmamak gerek. denildi.

Mektupta bu türden bir karlatrmann, özgürlük, adalet ve eitlik için yaplan Filistin mücadelesini ve antisemitizme kar verilen küresel mücadeleyi baltalayaca kaydedildi.

SRALE BOYKOT DESTE

Mektubun altna imza atanlar arasnda Bar için Yahudi Sesi (ABD), Eitlik için Akademisyenler (srail), Bamsz Yahudi Sesi (Kanada), Ortadouda Adil Bar çin Yahudi Sesi (Almanya) gibi Yahudi cemaatler bulunuyor.

Uluslararas bir hareket olarak 2005 ylnda kurulan Boykot, Tecrit ve Yaptrm (BDS) Hareketi, Filistin toprandaki srail igaline son verilmesi, srailin ArapFilistinli vatandalarna tam eitlik salanmas ve Filistinli snmaclarn geri dönü haklarna sayg duyulmas için çalmalar yürütüyor.

srailin ekonomik, akademik, kültürel ve siyasi alanda boykot edilmesini savunan BDS hareketi, bu ekilde Tel Aviv yönetimi üzerinde bask oluturulmasn hedefliyor.

Ana Sayfaya Git