44 yıl sonra kimlikleri tespit edilip, askeri törenle defnedildiler

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 14 Ağustos 1974 tarihinde Rumlar tarafından katledilen 126 Kıbrıslı Türk'ten 12'sinin daha kimlikleri tespit edildi. Cenazeler, Muratağa Sandallar Şehitliği'nde, isimlerinin yazılı olduğu mezarlara askeri törenle defnedildi.

Haberler 07.09.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Törene KKTC Cumhurbakan Mustafa Aknc, Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Kudret Özersay, Kbrs Türk Bar Kuvvetleri Komutan Tümgeneral Ylmaz Yldrm, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Tugeneral Tevfik Algan ile ehit Aileleri ve Malul Gaziler Dernei Bakan Gürsel Benan da katld. Defin töreniyle çok acl günlerin hatrlandn belirten Aknc Murataa, Sandallar ve Atllarda çou kadn ve çocua ait 126 cenazenin Rumlar tarafndan ehit edildiini söyledi. KKTC lideri Aknc, Bunun ad vahi bir katliamdan baka bir ey olamaz. Buna baka bir niteleme, baka bir sfat bulamayz dedi.

ehit Aileleri ve Malul Gaziler Dernei Bakan Benan ise Rum katliamlarnn, Türk Silahl Kuvvetleri Adada bulunduu sürece olmayacana inandklarn söyledi. Türk ordusunun 1974te çkarma yapmasyla Adaya bar geldiini vurgulayan Benan, Eitlik, özgürlük ve Türk ordusunun güvenlii içinde yaanabilecek bir düzen istiyoruz diye konutu.

Kimlikleri tespit edilen Raziye Hasan Rüstem, Aye Mustafa Altemur, Olcay Mustafa Altemur, Rasime Osman, Sezay Osman, Mustafa Hasan Ergeç, Cemaliye Hasan Özkuyucu, Mehmet Osman Kaynak, Zühre Mehmet Kaynak, Ülfet Mehmet Salih, Fatma Arif ve Hatice Sadk Özkuyucunun cenazeleri isimlerinin yazl olduu mezarlara defnedildi.

Ana Sayfaya Git