6 kamyonla geldi

Barış Pınarı Harekatı ile ağır darbe alan ve ABD’nin girişimiyle tanınan 120 saat süreyle geri çekilmeye başlayan PKK/YPG’nin kimyasal saldırı oyununu devreye sokmak için çalışma yürüttüğü saptandı.

Haberler 21.10.2019 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgütün kimyasal silah kullanarak sivilleri katledip Türkiyeyi suçlamay hedefledii belirlendi. Türk istihbarat birimleri, Iraktan yola çkarlan terör örgütünün elinde bulunan kimyasal silahlarn tand 6 kamyonun Semelka bölgesinden Suriyenin Kaml bölgesine geçtiini saptad.

Türk Silahl Kuvvetleri, beraberinde Suriye Milli Ordusu ile birlikte Fratn dousundaki yerleim alanlarn igal eden ve tüm çarlara karn silah brakmayan PKK/YPGnin tehdidini sonlandrmak için 9 Ekim günü Bar Pnar Harekatn balatt. Karadan ve havadan yaplan harekat kapsamnda Suriyenin Tel Abyad ve Resulayn kentleri ile krsalnda bulunan çok sayda köy, teröristlerden arndrld. Meskun mahal operasyonlar devam ederken, Türkiyenin bölgede kimyasal silah kullanaca algs ile uluslararas kamuoyunu etkilemeye çalan terör örgütünün iftiras, üst düzey yetkililer tarafndan yalanland. stihbarat birimlerinin ayn süreçte terör örgütünün kendisinin kimyasal silah kullanarak sivilleri katledip Türkiyeyi suçlayaca saptanarak, kamuoyu aydnlatld.

Bu srada terör örgütünün basks ve çarlarnn ardndan ABD ile Türkiye arasnda yaplan görümeler sonucu baaryla sürdürülen Bar Pnar Harekatna 5 gün ara verildi. Türkiye ise teröristlerin güvenli bölgeden çekilmelerine yönelik imkanlar salad. Ancak teröristler, harekata verilen aray ihlal edip, saldrlar düzenleyerek bir askeri ehit etti.

KMYASAL SLAHLAR IRAKTAN 6 KAMYONLA GELD

Tel Abyad ve Resulayndan çekilmeyi sürdüren terör örgütünün bir yandan ise kimyasal silah kullanm konusundaki hain plann yeniden devreye soktuu belirlendi. stihbarat birimlerinin edindii bilgilere göre terör örgütünün elinde bulunan kimyasal silahlar, Iraktan 6 kamyona yüklenerek Semelka Snr Kapsndan Suriyeye geçi yapt. Suriyede teröristlerin igali altnda bulunan Kaml bölgesine getirildii belirlenen kimyasal yüklü kamyonlar ile yaplmas planlanan olas saldrnn engellenmesine yönelik giriimler balatld. Teröristlerin sahnelemek istedii ve sivillerin katledilmesini hedefleyen kimyasal saldr oyununun bertaraf edilmesi konusunda Türkiye, ABDli askeri yetkilileri uyard.

Türk Silahl Kuvvetleri de kimyasal silah yüklü kamyonlarn Kamldan terörden arndrlan Resulayn bölgesine getirilmesinin önlenmesine yönelik izleyebilecei güzergahta gerekli tedbirleri ald.

SINIRDA YOUN ÖNLEM

Bar Pnar Harekat ile ar darbeler alan terör örgütü PKK/YPGnin 120 saatlik süreçte çekilmesini tamamlamas beklenirken, Türk Silahl Kuvvetleri snr hattnda teyakkuz halini sürdürüyor. Teröristlerin olas saldrlarna kar alarm durumunda olan TSK birlikleri snr hattnda zrhl araçlarla eli tetikte görev yapyor. Harekat kapsamnda terörden arndrlan Tel Abyad ve Resulaynda ise TSK ve SMO askerleri meskun mahal operasyonu kapsamnda tuzaklanm patlayc arama ve imha çalmalarn titizlikle sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git