Süre dolarken New York buluşması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın güvenli bölgeyle ilgili ABD’ye yönelik “İki hafta içinde bir sonuca ulaşamazsak kendi harekât planımızı uygulamaya başlayacağız” sözlerinin ardından gözler New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na çevrildi.

Haberler 19.09.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann New Yorkta ABD Bakan Donald Trumpla yapaca kritik görümede bata Suriye meselesi olmak üzere güvenli bölge çalmalar ve Fratn dousundaki gelimeler ile terör örgütleriyle mücadele balklar ele alnacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çankaya Kökündeki Suriye konulu Üçlü Zirvenin ardndan 21-25 Eylül tarihlerinde Birlemi Milletler Genel Kurulu (BMGK) toplantlar için New Yorka gidecek. Erdoann ABDye yönelik güvenli bölge çknn ardndan yaplacak New York temaslarnda bata ABD Bakan Donald Trump olmak üzere birçok ülkenin devlet bakanyla ikili görümelerde bulunmas bekleniyor.

24 EYLÜLDE LDERLERE SESLENECEK

24 Eylülde BM Genel Kurulunda dünya liderlerine seslenecek olan Erdoan, Suriye meselesi, terör örgütleriyle mücadele, mültecilerin evlerine geri dönüleri ve güvenli bölge konusunda mesajlar verecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterresin Genel Kurulda yer alan hükümet bakanlar onuruna verecei öle yemeine katlacak olan Erdoann, Trumpn liderler onuruna düzenleyecei akam yemeinde bulunmas da öngörülüyor.

ERDOANDAN K HAFTA HATIRLATMASI

Cumhurbakan Erdoan, toplant kapsamnda en kritik görümeyi de Trumpla yapacak. Erdoann Fratn dousuyla ilgili ki hafta içinde bir sonuca ulaamazsak kendi harekt planmz uygulamaya balayacaz açklamasnn ardndan kritik önem tayan Trump görümesinde güvenli bölge konusunda kapsaml bir deerlendirme yaplmas bekleniyor. Erdoan ile Trump görümesinde son dönemde yaanan S-400 ve F-35 gerilimi de ana gündem maddelerinden olacak.

DÜNYASI VE TÜRKLERLE BULUACAK

ki liderin bulumasnda Suriyedeki gelimeler, PYD/YPG gibi terör örgütleriyle ortak mücadele, FETÖ elebann Türkiyeye iadesi, iki ülke arasndaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çkarlmas gibi balklar deerlendirilecek. ABDdeki i dünyas temsilcileriyle bir araya gelmesi de öngörülen Erdoan, 22 Eylülde New Yorkta yaayan Türklerin olaca halk bulumasna da katlacak.

Ana Sayfaya Git