Aşiretler; Elinizi bölgeden çekin!

Suriye'nin en büyük aşiretlerinden Şueytat'ın lideri Raco, Suudi Arabistan ve BAE terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini kesmesi ve bölgenin kaderinin yerel nüfusa bırakılması gerektiğini söyledi.

Haberler 12.07.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin en büyük airetlerinden ueytatn lideri Rafi Raco, Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirliklerinin (BAE) terör örgütü YPG/PKKya desteini kesmesi ve bölgenin kaderinin yerel nüfusa braklmas gerektiini söyledi.

Raco, Suriyede Arap airetlerin younlukla yaad bölgelerdeki son durumla ilgili deerlendirmelerde bulundu.

Suriyedeki tüm airetler adna konutuunu vurgulayan Raco, Suudi Arabistann Körfez likileri Bakan Tamer El Sabhann terör örgütü YPG/PKK igalindeki bölgeye son iki yldr yapt ziyaretlere deindi.

Raco, Suudi Bakann Suriyede SDG igalindeki bölgede görütüü sözde Arap temsilciler, eski DEA yöneticileridir. O kiiler Araplar temsil etmiyor. Bu kiiler daha önce DEA içerisinde yer aldlar. imdi ise SDG saflarndalar. iddiasnda bulundu.

DEAn yayn organ olarak bilinen Amakn logosunun yer ald Eylül 2016 tarihli bir videoya atfta bulunan Raco, görüntüdeki kiilerle Suudi Bakann görütüü SDG safndaki sözde Arap temsilcilerin ayn kiiler olduunu söyledi.

Raco, görüntüleri iaret ederek öyle devam etti:

DEAn videosundaki kii Nasr Trami, Bakanla görüen kiidir. Eskiden DEA saflarndaki bu gibi kiiler imdi ise SDG yöneticileridir. Bu kiiler bir dönem Ebubekir Badadi ile yan yanayken imdi ise SDG saflarndalar.

Rafi Raco, Suudi Arabistan (Suriyede) terörü besliyor. Suudiler, Suriye halkna ve Türkiyeye kar, söz konusu bu kiileri DEA içerisinde yerletirdi. imdi de onlar SDG saflarna soktu. savnda bulundu.

ueytat airetinden Nasr Trami, Bkkara kabilesinden Hakim Beir, Bukamil airetinden Ahmet es Samir, Bekir airetinden Ebu Naim Kessar ve Amhet Hamit Hbeyl, Akidat airetinden Cemil Mahmut Haval ve Cemil Rait ile Keran airetinden Hammud Menedinin Suudi Bakanla YPG/PKK igalindeki bölgede görütüünü belirten Raco, unlar ileri sürdü:

Suudi Bakan Sabhan, SDGye kar ayaklanan halk sakinletirmek için terör örgütüne, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türkiyeye kar destek olmalar için görütüü kiilerden biri olan Reite 300 bin dolar, Beire 250 bin dolar, Tramiye 150 bin dolar, Samire 150 bin dolar verdi.

Suudi Bakann Deyrizorda YPG/PKKya kar son dönemde balatlan halk ayaklanmasn bastrmak için bölgeye geldiini öne süren Raco, Haziran aynda da BAEden heyet gelmiti. Bunlar baz zayf kiileri parayla satn aldlar. Bakan görümesinde, Araplardan Türkiyeye kar SDG ve PKKnn yannda olmalarn istedi. Onlar parasyla satn ald ancak Suriye halk bu kirli anlamay kabul etmedi. eklinde konutu.

Türkiyeye mesaj

Raco, Suudi Bakann ziyaretinin ABD himayesi altnda gerçekletiini savunarak, bölge halknn ÖSOyu desteklediini, airetlerin rejim, Rusya, ran ve YPG/PKKya kar savamaya hazr olduklarn belirtti.

Raco, unlar kaydetti:

Suudi Arabistan ve BAE artk bizim airet bölgelerimizden ellerini çeksin. Türkiyenin yannda olduumuzu ifade etmek isterim. Kandilden gelip ülkemizi igal edenlere kar savayoruz. Ayrca PKKya kar yanmzda savaan Kürt, Hristiyan, Süryani ve toplumun her kesimden airet var.

Türk halkndan ve Türkiye Cumhurbakan Sayn Recep Tayyip Erdoandan, Fratn dousundaki Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde askeri üsler kurmalarn istediklerini ifade eden Raco, bu konuyu görümek için Suriyenin her kesiminden temsilciyi Ankaraya gönderebileceklerini dile getirdi.

YPG/PKKnn ihlalleri

Raco, terör örgütü YPG/PKKnn hak ihlallerine de deinerek, Terör örgütü, petrolü çalyor, mahsulleri yakyor, gençleri öldürüyor, airetler aras fitne çkarp kan döküyor. dedi.

YPG/PKKnn bölge halkn aç brakarak boyun edirmeye çaltn söyleyen Raco, Fratn dousunu SDG, Suudi Arabistan ve BAE teslim alm durumda. Bats ise mezhepsel gruplar, rejim ve Rusyann elinde. SDG, çald petrolü nehrin dier kysndaki rejime satyor. Halk aç brakmak için de ayrca mahsullerini yakyor. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git