AB açıkladı: Her türlü ültimatoma ret!

AB, İngiltere, Almanya ve Fransa, İran'a sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaparak, her türlü "ültimatomu" reddettiklerini bildirdi.

Haberler 10.05.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB D likiler ve Güvenlik Politikas Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Fransa Dileri Bakan Jean-Yves Le Drian, Almanya Dileri Bakan Heiko Maas ve ngiltere Dileri Bakan Jeremy Hunt, rann nükleer anlamadaki taahhütlerini ksmen durdurma kararna ilikin ortak açklama yapt.

Açklamada, Tahran yönetiminin nükleer anlamadaki taahhütlerini ksmen durdurmaya yönelik beyannn büyük endieyle karland kaydedildi.

Taraflarn nükleer anlamann korunmas ve tam olarak uygulanmas konusunda kararlln sürdürdüü ifade edilen açklamada, rana, güçlü bir ekilde, imdiye kadar yapt gibi nükleer anlamann yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etmesi ve gerginlii trmandrmaktan kaçnmas çarsnda bulunuyoruz. deerlendirmesi yer ald.

Açklamada, Her türlü ültimatomu reddediyoruz ve rann yükümlülüklerini yerine getirip getirmediini nükleer anlama ve Nükleer Silahlarn Yaylmasnn Önlenmesi Antlamas çerçevesinde deerlendireceiz. ifadesine yer verildi.

ABDnin rana yönelik tekrar yaptrm kararnn üzüntüyle karland belirtilen açklamada, ranla yasal yollardan ticaret yapmaya yönelik çalmalarn kararllkla devam edeceinin alt çizildi.

rann karar

ran Dileri Bakan Cevad Zarif, ABDnin ksa süre önce ald yaptrm kararlarnn ardndan ülkesinin nükleer anlamadaki taahhütlerini ksmen durdurma karar aldn açklamt.

Zarif, Nükleer anlamann 26. ve 36. maddelerindeki taahhütleri durdurma kararmz, ABDnin 4 Maysta ald yeni yaptrm karar ile ilgilidir. Bu yaptrmlarla söz konusu maddelerin gerçeklemesi mümkün deil. Amerikallarn ran nükleer anlamasna yapc yaklamad ve bu yaklamn devam edecei açk. ifadesini kullanmt.

Açklamann ardndan ABD Bakan Donald Trump, rann demir, çelik, bakr ve alüminyum sektörlerine yaptrm getiren bakanlk kararna imza atmt.

Ana Sayfaya Git