AB Liderler Zirvesi sona erdi

AB Konseyi Başkanı Tusk, "AB, İngiltere ile gelecekteki ilişkileri belirleyen siyasi deklarasyon konusunda görüşmeye hazır ama ayrılık anlaşmasını yeniden müzakere etmeye açık değil." dedi.

Haberler 22.06.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) Konseyi Bakan Donald Tusk, AB, ngiltere ile gelecekteki ilikileri belirleyen siyasi deklarasyon konusunda görümeye hazr ama ayrlk anlamasn yeniden müzakere etmeye açk deil. dedi.

Tusk ve AB Komisyonu Bakan Jean-Claude Juncker, Brükseldeki AB Liderler Zirvesinin ikinci gün oturumunun ardndan ortak basn toplants düzenledi.

Toplantda, Brexit sürecinde son gelimelerin ele alndn belirten Tusk, gelecekte ngiltere ve AB arasnda olabildiince yakn ilikiler kurmak istediklerini ve anlamasz ayrlk senaryosundan kaçndklarn söyledi.

Tusk, AB, ngiltere ile gelecekteki ilikileri belirleyen siyasi deklarasyon konusunda görümeye hazr ama ayrlk anlamasn yeniden müzakere etmeye açk deil. ifadelerini kulland.

Liderlerin, ABde ekonomik ve parasal birlii güçlendirme konusunu da ele aldklarna iaret eden Tusk, balangçta Fransann ortaya att ve pek çok ülkenin destek verdii Avro Bölgesi bütçesi konusunu görütüklerini vurgulad.

Tusk, Avro Grubu, uzun vadede AB bütçesine entegre edilecek Avro Bölgesi bütçe enstürman konusunda çalmalarn sürdürecek. diye konutu.

Tusk, finansman sorunu yaayan Avro Bölgesi ülkelerine mali destek salamak için kurulan Avrupa stikrar Mekanizmasnn (ESM) güçlendirilmesine yönelik çalmalarn ise yl sonuna kadar tamamlanmasn beklediklerini ifade etti.

AB Komisyon Bakan Juncker de Brexit konusunda, Ayrlk anlamasn yeniden müzakere etmeyeceiz. ifadesini kulland.

Toplantda ekonomik ve parasal konulara odaklandklarn belirten Juncker, Avro Bölgesi bütçe enstürman ve ESM anlamas konularnda çalmalar deerlendirdik. diye konutu.

Juncker, Avrupa çapnda mevduat sigorta sistemi kurulmasna younlalmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git