AB ve Kuzey Afrika ülkelerinden Akdeniz'deki düzensiz göçe karşı iş birliği sözü

Avrupa Birliği'nden (AB) ve Kuzey Afrika'dan toplam 10 ülke, Akdeniz'de düzensiz göçle mücadelede iş birliğini artırma konusunda mutabakata vardı.

Haberler 14.07.2020 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABden spanya, talya, Fransa, Almanya ve Maltann, Kuzey Afrikadan Fas, Libya, Cezayir, Tunus ve Moritanyann içileri bakanlar, AB Komisyonunun içilerinden sorumlu üyesi Ykla Johansson ile komuluk ve genilemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi video konferans araclyla topland.

talyann talebiyle gerçekleen toplantda, Akdenizde düzensiz göçle mücadele konusunun ele alnd ve karlkl i birliinin güçlendirilmesi hususunda mutabakata varld bildirildi.

Toplantya ilikin ABden yaplan yazl açklamada, düzensiz göçle mücadele, Akdenizde hayat kurtarma, Kuzey Afrika ülkelerindeki yerel polis güçleriyle i birlii, suç örgütlerine kar mücadelede kararllk konularnda ortak hissiyat olduu vurguland.

Katlmc ülkeler ayn zamanda düzensiz göçü organize eden suç örgütlerine kar mevcut durumda devam eden ve gelecekte yaplacak her türlü hukuki ve güvenlikle ilgili ortak i birlii sürecine destek verdiklerini belirtti.

AFRIPOL, FRONTEX, EUROPOL gibi kurumlarn çalmalarn güçlendirmeyi vadeden 10 ülke, bu kurumlarn düzensiz göçle mücadelede kullandklar finansmann artrlmas görüünde birleti.

Ana Sayfaya Git