ABD Almanya'dan Suriye'ye asker göndermesini istiyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Almanya'dan, Suriye'nin kuzeyine asker göndermelerini beklediklerini söyledi.

Haberler 08.07.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Welt am Sonntag gazetesine yapt açklamada, Alman askerlerinin bizim bir ksm askerlerimizi ikame edebilmelerini istiyoruz. dedi.

Almanyann, Suriyenin kuzeyindeki siyasi süreç ve DEA ile mücadelede aktif bir rolü bulunduuna dikkati çeken Jeffrey, ancak Almanyadan askeri anlamda daha fazla destek beklediklerini ifade etti.

Jeffrey, ülkesinin, Anti-DEA koalisyonundaki partnerlerinden, daha fazla görev yapabilecek gönüllüler aradna iaret ederek, Almanyann bu konuda daha fazla eyler yapacan umuyoruz. ifadesini kulland.

stikrar olmazsa DEA veya dier gruplar geri gelirler

Talep edilen askerlerin sava birlii olmasnn temel öncelikleri olmadn ifade eden Jeffrey, DEA, en iyi Suriyedeki yerel güçler ile püskürtülebilir. Ancak hava destei, lojistik, eitim ve teknik yardm konularnda belirli bir uluslararas güce ihtiyaç var. deerlendirmesinde bulundu.

James Jeffrey, istenen askeri misyonun, Suriyenin kuzeyinin istikrar için görev yapacan vurgulayarak, stikrar olmazsa DEA veya dier gruplar geri gelirler. Biz DEA tam olarak imha etmek istiyoruz. Biz Suriyede BM tarafndan yönetilen bir siyasi reform sürecine girilmesini ve rann ülkeden tamamen çekilmesini istiyoruz. diye konutu.

Almanlar düünüp ne yapabileceklerine bakacaklar

Suriyenin kuzeyinde bulunan ABD askerlerinin çekilmesinin ardndan, ikame edilecek Alman ya da dier baka ülke askerlerinin, savaacak kabiliyetlerinin de olmas gerektiini kaydeden Jeffrey, Askerler kendilerini savunmaya hazr olmallar. Askerlerin ar makineli silahlar ile bazukalar ve benzeri silahlar olacak. Ancak hücum edecek birlikler Suriyeli güçlerden oluacak. açklamasnda bulundu.

Berlinde hükümet temsilcileriyle konuyu görütüünü açklayan Jeffrey, Almanlar düünüp ne yapabileceklerine bakacaklar. ifadesini kulland.

Jeffrey, askeri operasyonlarn Almanyada nasl karlandn bildiklerini de dile getirerek, Biz Alman tarihini 1933 ylndan bu yana biliyoruz. Almanlarn, her bir askeri angajman ne kadar titiz mülahaza ettiklerini de. Ancak böyle bir karar vermek hiçbir ülke için kolay deildir. eklinde konutu.

ABDli diplomat, DEA saflarnda savamak için Suriyeye giden Avrupallarn durumu hakknda, ABDnin Avrupadan farkl düündüüne iaret ederek, söz konusu kiileri Avrupallarn ülkelerine kabul ederek, haklarnda bir iddia olmas durumunda adli süreci iletmeleri gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git