ABD Başkanı Biden'dan büyük iddia: “İran İsrail’e saldırmaya hazırlanıyor”

ABD Başkanı Joe Biden, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e yönelik İran'ın misillemesinin "her an" olabileceğini söyledi. Biden, İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İran başarılı olamayacak." ifadelerini kullandı.

Haberler 13.04.2024 - 09:15 Son Güncelleme : 13.04.2024 - 09:15

Beyaz Sarayda gazetecilere konuşan Bidena İranın İsraile düzenleyeceği olası saldırı soruldu.

İranın ne kadar kısa zamanda İsraile saldırabileceği yönündeki soruya Biden, Güvenli bir bilgi almak isterdim ancak beklentim her an olabileceği yönünde. diye konuştu.

Biden, İranı İsraile saldırmaması konusunda uyararak, Biz kendimizi İsrailin savunmasına adadık. İsraili destekleyeceğiz. İsrailin savunulmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak. ifadelerini kullandı.

İsrail, İranın Şamdaki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisanda hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2si general rütbesinde, toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrailin Şamdaki İran konsolosluğuna saldırısının, ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak. ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da İranın İsraile yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Avive sarsılmaz şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

Ana Sayfaya Git