ABD Başkanı Trump cinsel istismarla suçlanıyor

Jessica Leeds, Samantha Holvey ve Rachel Crooks isimli üç kadın, ABD Başkanı Donald Trump'ı geçen seneki seçim kampanyası sırasında cinsel istismarla suçlamıştı.

Haberler 13.12.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen ay Brave New Films isimli bir organizasyon, 16 kadnn Trumpn kendilerini taciz ettii iddialarna yer verdii bir belgesel çekmiti. Pazartesi günü ayn organizasyon tarafndan düzenlenen basn toplantsnda Jessica Leeds, Samantha Holvey ve Rachel Crooks Trumpn kendilerini okayarak, zorla öperek, aalayarak taciz ettiini söyledi.

Geçtiimiz aylarda Harvey Weinsteinin cinsel taciz suçlamalarnn ortaya çkmasnn ardndan birçok kii tacizcilerini ifa etmeye ve taciz deneyimlerini paylamaya balad. Pazartesi günü NBC habere konuan Samantha Holvey, Trumpn kendisini 2006 ylndaki Miss USA güzellik yarmasnda taciz ettiini söyledi. Holvey, Trumpn kendisini ve dier yarmaclar sraya dizdiini ve kendilerine sanki bir et parçasym gibi itahla baktn söyledi. Daha sonra gazetecilere konuan Holvey, Dier kongre üyeleri cinsel istismar suçlamalar sebebiyle soruturulmutu, bu yüzden Trumpn da soruturulmas adil olur. Bu taraf seçme deil, maalesef bu durum kadnlara her gün nasl davranldyla alakal dedi.

CNSEL STSMAR SUçU

u an 70 yanda olan Jessica Leeds, 38 yandayken bindii bir uçakta Trumpla yan yana oturduunu ve Trumpn kendisini yolculuk esnasnda taciz ettiini söyledi. Açklamalarla ilgili Leeds, Trumpn nasl bir insan ve nasl bir sapk olduunu herkesin bilmesini istiyorum dedi.

Rachel Crooks, ABD Bakannn Trump Kulelerindeki bir asansör önünde kendisini zorla öptüünü söyledi. ok olduunu ve daha sonrasnda kendisini çok kötü hissettiini söyleyen Crooks, adaletin yerini bulmasn istediini belirtti.

ddialarla ilgili Beyaz Saray tarafndan yaplan açklamada Bu tarz yalan iddialar geçen seneki kampanya srasnda da ortaya çkmt fakat Amerikan halk hakl bir zaferle görülerini belirtti denildi.

ABD Bakan Donald Trump geçen sene iddialar yalanlam ve kendisini suçlayanlar mahkemeye vereceini söylemiti. Konuyla ilgili konuan Avrupa Birlii ABD temsilcisi Nikki Haley, Trump suçlayan kadnlarn seslerinin duyulmas gerektiini ve bana gelenleri anlatan kadnlarla gurur duyduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git