ABD Başkanı Trump, Vatikan'da

ABD Başkanı Donald Trump, Vatikan'da Papa Franciscus ile görüştü.

Haberler 25.05.2017 - 08:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görüme, Trumpn Vatikan ziyareti kapsamnda, Apostolik Saraydaki Papann özel kütüphanesinde bulunan bir ofiste yapld.

Yarm saat süren ikili görümeden önce foto muhabirlerine poz veren Trumpn gülümsemesine ramen gergin olduu, Papann ise mesafeli yaklam gösterdii dikkati çekti.

Trump, bakan aday olduu geçen yl polemie girmekten kaçnmad Papa Franciscus ile bir araya gelmekten büyük onur duyduunu dile getirdi.

kiliye daha sonra Trumpn ei Melania Trump, kz Ivanka ile ei Jared Kushner ve ABD Dileri Bakan Rex Tillersonn aralarnda bulunduu 12 kiilik heyet katld.

Melania Trumpn, görüme srasnda siyah elbise giydii ve tülden bir baörtüsü takt görüldü. Suudi Arabistan ziyaretinde ban örtmeyen Trumpn Vatikanda geleneklere uyarak örtünmesi dikkati çekti.

Görümede, Papann, Trumpa iki yl önce yaymlad, iklim deiikliiyle mücadele ve çevrenin korunmasna ilikin Laudato Si genelgesi ile barn simgesi zeytin dal figürlü bir madalyon hediye ettii bildirildi.

Trumpn da Papaya Martin Luther Kingin kitaplarn hediye ettii belirtildi.

Hediyeler karlkl takdim edilirken salonda bulunan baz gazeteciler, Trumpn bar madalyonunu alrken, Bar kullanabiliriz. dediini aktard.

Vatikanda Trumpa Papa ile bulumasndan önce elik eden Papalk Saray Prefekti (Sorumlusu) Monsenyör Gaensweinin, ABD Bakanna bindikleri asansör için New Yorkta Trump Towerdaki gibi deil diye aka yapt kameralara yansd.

Donald Trump, ziyareti kapsamnda Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ile de görüecek, daha sonra Vatikann tarihi Sistine apelini gezecek.

ABD Bakan, Vatikan temaslarnn ardndan talya Cumhurbakan Sergio Mattarella ile bir araya gelecek. Trump, ABDnin Roma Büyükelçiliinde talya Babakan Paolo Gentiloni ile görütükten sonra NATO Liderler Zirvesi için Romadan Brüksele geçecek.

- Merakla beklenen buluma

klim deiiklii ve göçmenler konularnda zt görülere sahip olmalar ve bu konularda daha önce sert ifadeler kullanmalar Trump-Papa görümesine ilgiyi arttrd. Merak uyandran bulumay, Vatikana akredite çok sayda gazeteci takip etti.

Vatikana yakn Vaticaninsider adl sitede çkan haberde, ABD Bakan Trumpn Papa ile görüme konusunu ardan ald yazld. Haberde, Papa-Trump görümesinin, araya ABDdeki Katolik Kilisesi temsilcilerinin girmesi, Papann nisan ay sonunda Msr ziyareti dönüünde Talep eden her liderle görüürüm. ifadesini kullanmasnn ardndan hzla ayarland kaydedildi.

Öte yandan, Papa-Trump görümesi öncesi dün gece Greenpeace üyeleri, Vatikann önündeki Conciliazione caddesinde, Öncelik yeryüzünün sloganlar atarak, ziyareti protesto etti.

Ana Sayfaya Git