ABD Başkanı'nın DEAŞ Özel Temsilcisi: Türkiye'nin hava saldırılarının raporlarını inceliyoruz.

TÜRK Silahlı Kuvvetlerinin ilk kez Irak'ın Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusunda bulunan Karaçok Dağındaki PKK-YPG hedeflerine düzenlediği hava saldırılarının yankıları sürerken, ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ ile Mücadele özel temsilcisi Brett McGurrk, Türkiye'nin gerçekleştirdiği hava saldırılarının raporlarını incelediklerini söyledi.

Haberler 27.04.2017 - 07:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD eski Bakan Barack Obamann da DEAa kar kurulan uluslararas koalisyonda özel temsilciliini yapan ABD Bakan Donald Trumpun DEA özel temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabnda, Türkiyenin dün saban Irak ve Suriyede gerçekletirdii hava operasyonlar ile ilgili paylamda bulundu. McGurk, Twitter mesajnda, Iraktaki mevkidalarm ve Suriyedeki askeri personel ile Türkiyenin Pazartesi günü yapt hava saldrsnn raporlarn inceliyoruz diye yazarak, bir de ABD Dileri Bakanlnn u mesajn paylat

RAPORLAR NCELENYOR

ABD gelimeleri kaygyla takip ediyor, ölümlere sebebiyet veren hava saldrs IDe kar kurulan koalisyon tarafndan onaylanmam ve koordine bir ekilde gerçekletirilmemitir. Türkiyenin, ABD ya da IDe kar kurulan koalisyon ile koordine etmeden, Irak ve Suriyenin kuzey bölgelerinde gerçekletirdii hava saldrsn kaygyla takip ediyoruz. Endielerimizi Türkiye Hükümetine de bildirdik. Yaplan hava saldrlar koalisyon tarafndan onaylanmamtr ve IDe kar verilen mücadelede ortamz olan Kürt Pemergelerinin ölümüne sebep olmutur. Irak snrlarnda yaplan askeri operasyonlar srasnda Irak halknn bamszln göz önünde bulundurmas, hem Irak Yönetimininin endielerini dindirecek hem de IDe kar kurulan koalisyonun güvenini kazanacaktr.

Ana Sayfaya Git