ABD Dışişleri Bakanı Clinton Riyad'da

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-ABD Stratejik İşbirliği Forumu’na katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da geldi.

Haberler 30.03.2012 - 17:17 Son Güncelleme : 30.03.2012 - 17:17

Clinton, Riyad Hava Üssü Havaalanında Dışişleri Bakanalığı Müsteşarı Protokol Sorumlusu Büyüelçi Alaaddin el-Askeri tarafından karşılandı.

ABD Dışişleri Bakanının bugün Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz el-Suud ile Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal ile görüşmesi bekleniyor. ABDli Bakan yarın düzenlenecek KİK-ABD Stratejik İşbirliği Forumunun bakanlar düzeyindeki ilk toplantısına katılacak.

Clintonın Riyad temaslarında Ortadoğuda güvenlik işbirliği ve uluslararası toplumun Suriyedeki şiddeti sonlandırmaya dönük devam eden çabaları dahil olmak üzere iki ülke ilişkileri ve bölgesel konuların ele alınması bekleniyor. Hillary Clinton daha sonra Suriyenin Dostları grubunun ikinci toplantısına katılmak için İstanbula gidecek.

Clintonın İstanbulda başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere toplantıya katılan yabancı liderlerle ikili görüşmeler yapacağı bildirildi.

Ana Sayfaya Git