ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan İsrail'e kritik ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştiriyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve koalisyon ortağı Benny Gantz ile görüşecek olan Pompeo'nun temaslarındaki en önemli gündem maddesi işgal altındaki Batı Şeria topraklarının ilhak edilmesi olacağı belirtiliyor.

Haberler 13.05.2020 - 23:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Dileri Bakan Mike Pompeo, bugün sraile ziyaret gerçekletiriyor. srail Babakan Benyamin Netanyahu ve koalisyon orta Benny Gantz ile görüecek olan Pompeonun temaslarndaki en önemli gündem maddesi igal altndaki Bat eria topraklarnn ilhak edilmesi olaca belirtiliyor. Görümede, küresel koronavirüs salgnna kar ortak mücadele, bölgesel güvenlik sorunlar ile ran konusunun da ele alnaca belirtiliyor.

SRALN KEND KARARI

Mike Pompeo srail ziyareti öncesi srail basnna verdii röportajda sözde Yüzyln Bar Plann, srailin kendi karar olarak nitelendirmiti ve Filistin tarafndan iddetli tepkiyle karlanmt.

SÖZDE YÜZYILIN BARI PLANI NEDR?

ABD Bakan Donald Trumpn sözde Yüzyln Bar Plan olarak adlandrd planda, Filistinlilere ar artlar altnda kendi devletlerini kurma imkan veriyor. Plan, Bat eriadaki Yahudi yerleim yerleri ile stratejik açdan önemli olan Ürdün Vadisinin srail tarafndan egemenlik altna alnmasna yeil k yakyor

Ana Sayfaya Git