"ABD dünyayı parçalıyor"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünyada çok kutuplu yeni bir dünya düzeninin oluşmaya başladığını belirterek, "Uluslararası hukuki zemin bölünüyor, ABD ise her şeyi parçalıyor." dedi.

Haberler 27.02.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lavrov, temaslarda bulunmak üzere geldii Vietnamda, Valday Uluslararas Tartma Kulübü toplantsnda küresel siyasi gelimelere ilikin deerlendirmeler yapt.

Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), dünyann gelimekte olan bölgelerini temsil etmekte yetersiz kaldn vurgulayan Lavrov, BMGKye yönelik bir reform konusunda geç bile kalnd çünkü Asya, Afrika ve Latin Amerikadaki gelien bölgeleri temsil etmekte yetersiz kalyor. diye konutu.

DÜNYA KUTUPLAIYOR

Avrupa Birliinin (AB) ise çok sayda küresel konuda kabuuna çekildiini savunan Lavrov, Artk dünyada çok kutuplu yeni bir dünya düzeninin olumasndan bahsediyoruz. Uluslararas hukuki zemin ise bölünüyor, ABD ise her eyi parçalyor. Avrasyann baz bölgelerinde yaanan gelimeler de kabuuna çekilme olarak deerlendirilebilir. Biz ise kapsayc bir süreci balatacak admlar atmak istiyoruz. dedi.

Batl ülkelerin, mülteciler konusunda ise gerekli admlar atmadn ifade eden Lavrov, Libyay bombalayp kara bir delik haline getiren biz deiliz. imdi de ülkedeki terörist faaliyetlerle ilgili kuzeye kaçlar var. Dolaysyla, biz sorumlularnn dorudan bu konuyla ilgilenmesini öneriyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git