ABD, Filistin'e 360 milyon dolarlık yardım paketi hazırlıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, başta Gazze ve Batı Şeria olmak üzere Filistinlilere ekonomik ve sosyal alanlarda destek sağlayacak toplam 360 milyon dolarlık yardım paketi hazırladıklarını belirtti.

Haberler 27.05.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail-Filistin krizinde sraile açk destek veren Joe Biden yönetimi, Filistine salayaca ekonomik desteklerle hasar kontrolü yapmak ve Filistin yönetimiyle ilikilerini tazelemek için harekete geçti.

4 günlük Orta Dou turuna çkan ve dün Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas ile görümesinde Filistine ekonomik destek sözü veren Blinken, bugün konuyla ilgili yazl bir açklama yapt.

Blinken, açklamasnda, Filistin için toplamda 360 milyon dolar bulacak yardm paketi hazrladklarn ve bu pakete Gazze ve Bat eriaya 38 milyon dolarlk yeni insani yardmn da eklendiini belirtti. Söz konusu miktarn tamamna yakn Birlemi Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardm Ajans (UNWRA) araclyla yerlerine ulatrlacak.

Blinken, gelecek ylki bütçede yine Gazze ve Bat eriaya ilave 75 milyon dolar bütçe ayrlmas konusunda da Kongre ile temas halinde olduklarn ifade etti.

Söz konusu desteklerin Filistin yönetimine ve Filistin halkna ulatrlacan vurgulayan Blinken, Hamasn bu yardmlardan hiçbir ekilde pay almayacan belirtti.

4 günlük Orta Dou turu kapsamnda srasyla Kudüs, Ramallah ve Kahireyi ziyaret eden Blinken, dün Filistin Devlet Bakan Abbas ile görümesinde, Washingtonun Filistin ile ilikilerine bakan Kudüsteki konsolosluun yeniden açlacan ve Filistine ekonomik yardmlarn tahsis edileceini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git