ABD hırsızlık yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "ABD'nin Suriye'nin petrol sahalarını kontrol etmeye çalışması elbette yasa dışıdır ve hırsızlığa eş değerdir"

Haberler 12.11.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, ABDnin Suriyenin kuzeyindeki askeri varln ciddi tehdit eklinde tanmlayarak, ABDnin Suriyenin petrol sahalarn kontrol etmeye çalmas hrszla e deerdir. Suriye ordusunun, ABDnin kontrolündeki petrol sahalar da dahil tüm ülkenin kontrolünü almas için srar edeceiz. dedi.

Lavrov, Ermenistann bakenti Erivanda Ermenistan Dileri Bakan Zohrab Mnatsaganyan ile yapt görümenin ardndan ortak basn toplantsnda konutu.

ABD HIRSIZLIK YAPIYOR

ABDnin Suriyedeki faaliyetlerinin yasa d olduunu belirten Lavrov, ABDnin Suriyenin petrol sahalarn kontrol etmeye çalmas elbette yasa ddr ve hrszla e deerdir. Suriye krizinin çözümüne de herhangi bir katk salamaz. dedi.

Suriyedeki ABD faaliyetlerinin, halihazrdaki rahatszlk veren durumu daha da kötületirdiine dikkati çeken Lavrov, Söz konusu faaliyetler ciddi bir tehdit oluturmaktadr. Suriye ordusunun, ABDnin kontrolündeki petrol sahalar da dahil, tüm ülkenin kontrolünü almas için srar edeceiz. eklinde konutu.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, bir süre önce yapt açklamada, ABDnin, özellikle petrol rezervleri için Suriyede bulunduunu itiraf ettiini belirterek, Suriyenin zenginlikleri üzerinde (Suriye halk dnda) hiç kimsenin hakk yoktur. ifadesini kullanmt.

Ana Sayfaya Git