ABD Haseke'deki üslerini de boşaltıyor

ABD, Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi kapsamında, Münbiç, Aynularab'dan (Kobani) ve Ayn İsa'dan sonra, Haseke'deki dört üs ve iki askeri noktasını da boşalttı.

Haberler 22.10.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD, Suriyede Münbiç, Aynularabdan (Kobani) ve Ayn sadan sonra, Hasekeden de üslerini boaltarak çekilmeye balad.

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, ABD güçleri, Suriyenin kuzeydousunda, büyük bölümü terör örgütü YPG/PKK igalindeki Haseke ilinde bulunan iki üssünden çekildi.

Abdülaziz Da bölgesindeki radar üssünü Aynularabtaki gibi sava uçaklaryla imha eden ABD, eddadi ve El Vezir üsleri ile Himo ve Cezaevi bölgelerindeki askeri noktalarndan da çekildi.

Üslerdeki ekipmanlar trlar ve askeri zrhl araçlarla Tel Beyder Üssüne gönderen ABD güçleri, burada toplandktan sonra bu üssü de boaltarak, Simelka snr kapsndan Iraka geçmeye balad.

HASEKE BOALTILIYOR

Önceki gece boyunca ABD uçaklar, süreci izlemek için uçular gerçekletirdi.

Böylece ABD, Hasekedeki 4 üssü ve 2 askeri noktasn boaltm oldu.

ABD, Münbiç, Aynularab ve Ayn sadaki üslerini ise kargo uçaklar kullanarak boaltm, uçaklarn tayamayaca baz malzemeler yine trlarla Tel Beydere tanmt.

Hasekedeki Rümeylan Üssünün halen faal olduu ancak çekilme hazrlnn balad örenildi. Ayrca ülkenin dousundaki Deyrizor ilinde de ABD üsleri bulunuyor.

ABD ordusu, Bar Pnar Harekatnn balamasndan hemen önce Suriyenin kuzeyindeki askerlerini çekmeye balamt. ABD, DEAla mücadele gerekçesiyle, terör örgütü YPG/PKKya destek vermek için Suriyenin Haseke, Rakka, Deyziyor, Münbiç ve Tel Abyad bölgelerinde toplam 18 askeri nokta kurmutu.

Ana Sayfaya Git