'ABD ile hiçbir şekilde savaşa girmeyeceğiz'

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahetpişe, ABD ile vekalet savaşları dahil hiçbir şekilde savaşa girmeyeceklerini söyledi.

Haberler 23.05.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Meclisi Ulusal Güvenlik ve D Politika Komisyonu Bakan Hametullah Felahetpie, ranl çiler Haber Ajans ILNAya yapt açklamada, Tahran ile Washington arasnda son günlerde karlkl açklamalarla artan gerginlii deerlendirdi.

rann bölgede kontrol ettii silahl gruplar üzerinden ABDye kar dorudan sava yerine vekalet savana girebileceine ilikin yorumlarn sorulmas üzerine Felahetpie, Hiçbir ekilde hiçbir tür savaa girmeyeceiz. ran tarafndan hiçbir grup vekalet savana girdiini ilan edemez. dedi.

SAVAA GRMEYECEZ

Birleik Arap Emirliklerindeki (BAE) El-Fuceyra Liman yaknlarnda geçen hafta petrol tankerlerinin sabotaja uramasnn ranla ilgisinin olmadn söyleyen Felahetpie, Sava balatmamak rann siyasetidir. Bu yüzden bu tür eylemlerin bizim siyasetimizle bir ilgisi yok. Biz olayla ilgili soruturmann sonuçlanmasn bekliyoruz ve bu gibi eylemlerin üpheli olduuna inanyoruz. ifadelerini kulland.

Felahetpie, bölgedeki baz aktörlerin ABDyi Orta Douda savaa çekmek istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git