ABD ile ittifak!

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen, 'ABD-Türkiye İttifakına Yönelik Endişelerin İfade Edilmesi' başlıklı karar tasarısının, müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığını açıkladı.

Haberler 24.05.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Temsilciler Meclisi D likiler Komitesinde dün kabul edilen ABD-Türkiye ttifakna Yönelik Endielerin fade Edilmesi balkl karar tasars hakkndaki soru üzerine açklama yaymlad. Aksoy, ABDdeki Türkiye kart çevrelerin, son dönemde ABD Kongresi nezdindeki faaliyetlerini younlatrdklarnn gözlemlendiini belirterek, Temsilciler Meclisi D likiler Komitesinde kabul edilen, ABD-Türkiye ittifakna yönelik endielerin ifade edilmesi balkl karar bunun yeni bir tezahürü olmutur deerlendirmesinde bulundu.

BU TÜR KARARLAR, MÜTTEFKLK LKLERYLE BADAMAMAKTADIR

Türkiye ve ABDnin, ortak deerlere ve karlkl çkarlara dayal köklü müttefiklik ilikilerine sahip olduunu vurgulayan Aksoy, açklamasna unlara yer verdi:

Dünyann birçok bölgesinde bar ve güvenlie katk salamak amacyla birlikte çalmaktadr. Bu gerçek ve Türkiyenin ulusal güvenliini salamaya yönelik olarak att admlarn gerisindeki hakl nedenler göz ard edilerek alnan bu tür kararlar, müttefiklik ilikileriyle badamamaktadr. Bu itibarla dostluuna deer verdiimiz Amerikan halknn ve temsilcilerinin endielenmelerine mahal yoktur. Esasen, dostluk ve müttefikliin gerei, önerdiimiz çalma grubuna destek vererek, yapc ve samimi bir çaba ortaya koymaktr.

Ana Sayfaya Git