ABD Irak'taki DEAŞ hedeflerini 36 ton bombayla vurdu

ABD'ye ait savaş uçakları, Irak'ın Salahaddin vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın konuşlandığı bölgeye toplam 36 ton bomba attı.

Haberler 12.09.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Ortak Görev Gücü-Doal Kararllk Operasyonu Komutanl tarafndan yaplan yazl açklamaya göre, uluslararas koalisyon ve Irak güçlerinin Salahaddin vilayetinin Kanus Adasnda gerçekletirildii ortak operasyonda terör örgütü DEA hedefleri vuruldu.

Koalisyon güçlerinin F-35 ve F-15 sava uçaklaryla gerçekletirdii operasyonda 36 bin kilogram patlayc madde kullanldna iaret edilen açklamada, Iraka ait anti-terör timlerinin de DEA hedeflerini karadan temizledii belirtildi.

DEA HEDEFLERNE BOMBA

Açklamada Irak ordusuna bal 2nci Özel Operasyonlar Taburunun karadan devam eden operasyonlarna da deinilerek, DEAl teröristlerin Suriyeden Musulun çöl bölgeleriyle Mahmur ilçesi ve Kerkükteki bölgelere geçi için kulland güzergahlarn yok edilmeye çalld aktarld.

Irakl güçler, DEAn yaklak 3 yl boyunca elinde tuttuu bata Musul olmak üzere ülke topraklarnn üçte birinin, Aralk 2017de tamamen geri alndn duyurmutu.

Buna karn, DEA mensuplar Irakn Enbar, Diyala, Kerkük, Salahaddin ve Musul vilayetlerindeki krsal bölgelerde varlk göstermeye ve güvenlik güçleri ile sivillere kar eylemler gerçekletirmeye devam ediyor.

Ana Sayfaya Git