ABD karıştı! 'Eğer Müslüman olsaydı...'

ABD'de yaşayan birçok kişi, yetkililerin ve basın organlarının Stephen Paddock için "terörist" terimini kullanmamasına tepki gösteriyor.

Haberler 05.10.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn organlarnda, Mandalay Bay Otelinin 32nci katnda tuttuu odadan konser izleyen kalabaln üzerine ate açarak 59 kiiyi öldüren 64 yandaki Paddocktan yalnz kurt, dede, kumarbaz ve emekli muhasebeci ifadeleriyle bahsediliyor. Ancak teröristsfat kullanlmyor.

ID Las Vegas katliamn ikinci kez üstlendi!

DEA SALDIRIYI ÜSTLEND

Paddockun bu saldry neden düzenledii henüz bilinmiyor. Terör örgütü DEAn saldry üstlenmesine ramen, ABD polisi uluslararas terör örgütleriyle arasnda herhangi bir ba tespit edilemediini ve psikolojik bir rahatszl olduu yönünde herhangi bir bulgu olmad açklad.

MÜSLÜMAN OLSAYDI...

Sosyal medyada, Müslüman olsayd saldrnn hemen ardndan Paddocku tanmlamak için terörist kelimesinin kullanlacan ve henüz ortaya somut kantlar çkmadan slamc terörle badatrlacan söyleyenler çounlukta. Bu duruma tepki gösterenler arasnda ünlüler, ekran yüzleri ve akademisyenler de var.

Bu isimlerden biri olan Rap arkcs Russ, Eer bu adam Müslüman olsayd hemen terörist yaftas yaptrrdk. diye yazd.

BBC Türkçenin haberine göre; Birçok sosyal medya kullancs, Nevada eyalet yasalarndaki terör eylemi tanmn paylaarak, buradaki açk tanma ramen Las Vegaserifi Joseph Lombardonun basn toplantsndaki sözlerine tepki gösterdi.

Lombardo, Paddock ile ilgili olarak, u aamada inanç sisteminin ne olduunu bilmiyoruz. u anda tek bana, yalnz bir kurt gibi hareket ettiine inanyoruz.demiti.

Twitterda clairevenom adn kullanan bir kii, Yalnz kurt lafn okuduum anda saldrgann rknn ne olduunu da anladm. diye yazd.

YASA NE DYOR?

Nevada eyalet yasalarnda, terör eylemi, Genel nüfus üzerinde büyük fiziki zarar vermek ya da öldürmek amacyla iddet kullanlmasn içeren her türlü eylem olarak tanmlanyor.

ABDde federal düzeyde ise belli bir faaliyetin iç terör eylemi olarak nitelendirilmesi için üç kriteri karlamas gerekiyor:

* Federal ya da eyalet yasalarn ihlal edecek ekilde insan hayatn tehlikeye atmak

* Sivilleri ya da devleti korkutma veya bask altna alma amacn tamak

* ABD snrlar içerisinde vuku bulmak

Ana Sayfaya Git