ABD Kongre seçimlerinde Türk aday: Alp Başaran

ABD'de 2020'de yapılacak Kongre seçimlerinde New Jersey eyaletinden aday adayı olan Alp Başaran, Kongre koltuğuna oturan ilk Türk olmak için gelecek yıl hazirandaki ön seçimlere hazırlanıyor.

Haberler 10.07.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDde 2020de yaplacak Kongre seçimlerinde New Jersey eyaletinden aday aday olan Alp Baaran, Kongre koltuuna oturan ilk Türk olmak için American Dreamer (Amerikan Rüyacs) mottosuyla yola çkyor.

Seçim kampanyasnda kendini Amerikan Rüyacs olarak niteleyen Baaran, 2020de yaplacak Kongre seçimlerinde New Jersey 9. bölgeden Temsilciler Meclisi aday olmak için gelecek haziranda yaplacak ön seçimlere hazrlanyor.

Baaran, seçimlerden zaferle çkmas durumunda, ABDde Kongre koltuuna oturan ilk Türk olacak.

Henüz 4 yandayken ailesiyle ABDye gelen ve uzun yllar kaçak yaadktan sonra Green Card alan ve ABD vatanda olan Baaran, 33 yldr New Jerseyde ikamet ediyor.

New Jerseydeki Fort Lee Lisesinden mezun olduktan sonra Vanderbilt Üniversitesinde tarih, psikoloji ve ekonomi bölümlerinde eitimini tamamlayan Baaran, Los Angeles California Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek avukat oldu.

Amerikan rüyasnn bitmek üzere olmas onu siyasete itti

Uzun yllar Manhattandaki dünyaca ünlü hukuk irketlerinde çalan ve önemli konferanslara imza atan Baaran, siyasete atlma sürecini ve Kongredeki hedeflerini anlatt.

ABD Bakan Donald Trumpn bakan seçilmesinden bu yana ülkenin mayasn deitirdiini vurgulayan Baaran, mevcut yönetimin göçmen, vergi ve ekonomi politikalarnn Amerikan rüyasnn sonunu getirmek üzere olduunu belirtti.

Trump yönetiminin politikalarnn gelir dalm eitsizlii, göçmen kartl ve rkçlk gibi durumlara yol açtna dikkati çeken Baaran öyle devam etti:

Bunlarn hepsinin deimesi gerek. Benim en büyük korkum da aday olmama vesile olan en büyük fikir de uydu; Donald Trump seçildiinden beri sadece karanlk bir döneme girmedik, Amerikan rüyas da bitmek üzere. Ben Amerikan rüyasndan nasl kendim faydalandysam ilerde bunu çocuklarma da bir miras olarak brakmak istiyorum.

Amerikal Türkler ABDye en çok katkda bulunan milletlerden biri

ABDde yaayan Türklerin bu ülkeye çok büyük katklar olduuna iaret eden Baaran, u deerlendirmelerde bulundu:

Dünyann en güçlü devleti ABD ise Amerikal Türkler de bu ülkeye en çok katkda bulunan milletlerden biri. Buna ramen Amerikan siyasetinde en ufak bir etkide bulunamadk. Federal düzeyde bir tane bile temsilcimiz olmad. Eer federal düzeyde sesiniz yoksa o zaman susmaya mahkumsunuz. Bu artlar altnda Amerikal Türklere diyorum ki sesiniz ben olaym. Artk bunun vakti geldi de geçiyor bile.

35 bin oy ve 1,5 milyon dolara ihtiyaç var

ABDde ön seçime katlmn az olduuna iaret eden Baaran, buna ramen bölgenin demokrat arlkl olmas nedeniyle ön seçimden sonra Kongrenin garanti olduunu vurgulad.

Baaran, seçimler için 35 bin oya ve 1,5 milyon dolara ihtiyac olduunun da altn çizdi.

Bölgenin demokrat arlkl olmas nedeniyle ön seçimden sonra Kongrenin garanti olduunu vurgulayan Baaran, unlar kaydetti:

Ben sanca çektim, tarih yazmak için yola koyuldum. Tüm Amerikal Türklerin desteini bekliyorum. çünkü bu i garanti. Yeter ki insanlar ayaa kalsn. Amerikan siyasetinde biz de varz desin bu i biter.

Ana Sayfaya Git