ABD Kürtleri terk edecek

The Independent'ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, ABD'nin Ortadoğu'da bittiğini ve Kürtleri artık terk edeceğini yazdı.

Haberler 26.11.2017 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soçide Türkiye-Rusya-ran arasnda Suriye konusunda yaplan anlama ve ABD Bakan Doland Trumpun Cumhurbakan Erdoan arayarak artk terör örgütü YPGye yardm keseceklerini bildirmesinin ardndan, Ortadou konusunda dünyann önde gelen uzmanlarndan saylan The Independentn deneyimli yazar Robert Fiskten çok çarpc bir analiz geldi.

Fisk, ABDnin Orta Douda tamamen etkisizletiini yazd. Bölgede yolsuzluk ve eitsizliin ortadan kaldrlamadna, artk kimsenin insan haklarndan söz etmediine dikkati çeken Fisk, ABDnin gelecek aylarda Kürtleri de terk edeceini vurgulad.

Fiskin makalesindeki dikkat çeken bölüm öyle:

Önümüzdeki aylarda terk edilecek, ihanet edilecek veya unutulacak olan Kürtleri ve hepsi üç harfli ksaltmalardan oluan tuhaf isimli milisleri destekleyen az saydaki Amerikan özel güçleri haricinde, ABD gerçekten de bir Cheshire kedisine dönütü; bazen gözümüzün önünden tamamen kayboluyor. Belki de geriye sadece Cheshire kedisinin gülümsemesi kalacak. Sanrm Ortadouda tek kelimelik bir ad olan tek silahl güç de Hizbullah. Ve onlar da terörist listesinde ama tabii ki Putinin, Hizbullahn müttefiki Bear destekledii Moskovada deil...

Fakat Ortadounun yklm ve enkaza dönmü çehresinde iyimser olmak için pek az sebep var. Ve, El Kaidenin, sonra IDin ve Irak-Suriye çöllerinin yan sra Sinadan Maliye Afrika çapnda hl varln sürdüren kapüonlu ve bçakl, korkutucu adamlarn, bu umutsuz kederden ortaya çktn unutmamalyz. Ve bir sonraki canavar ne olacak?...

Ana Sayfaya Git