ABD Kuzey Kore gerginliğinde devreye Trump sert bir dille girdi

ABD ile Kuzey Kore arasında süregelen gerginlikte devreye Trump girdi. ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore liderini sert biir dille uyardı. Füzeatışları için açıklama yapan KuzeyKore liderine Trump ABD toprakları aleyhine bir hareket edilmesi karşılığında pişman olunacağından bahsetti

Haberler 12.08.2017 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ile Kuzey Kore arasnda süregelen gerginlikte devreye Trump girdi. ABD Bakan Donald Trump, Kuzey Kore liderini sert biir dille uyard. Füzeatlar için açklama yapan KuzeyKore liderine Trump ABD topraklar aleyhine bir hareket edilmesi karlnda piman olunacandan bahsetti ve ABD topraklarna saygsz davranrsa gerçekten piman olur dedi.

Birlemi Milletler (BM), ABD ve Kuzey Korearasnda artan gerginliin diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basn brifinginde, iki ülke arasndaki trmanan retorikten endie duymaya devam ettiklerini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi kararnn, gerginlii azaltmaya yönelik bir yol haritas olduununu vurgulayan Dujarric, taraflara diplomasiye odaklanlmas çarsnda bulundu.

BM Güvenlik Konseyi, 5 Austosta nükleer faaliyetlerine ve füze denemelerine devam eden Kuzey Koreye yönelik yeni ekonomik yaptrmlar uygulanmas karar almt.

Kuzey Kore, yaptrm kararnn ardndan ABDye sert tepki göstermi ve Pasifik Okyanusunda ABD askeri üslerinin bulunduu Guam Adasn vurmakla tehdit etmiti.

ABD Bakan Donald Trump ise Kuzey Koreyi, ülkesini tehdit etmeyi brakmaya çararak, Kuzey Kore aklszca davranrsa askeri çözümler tamamen hazr, silahlarmz yüklü ve hedeflerine kilitli. Umarm Kim Jong-un baka bir yol izlemeyi seçer uyarsnda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git