ABD medyasından Başkan Erdoğan'a küstah tehdit!

ABD basını, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili haddini aşarak küstah tehditlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çok ileri gittiğini' ileri süren Amerikan medyası "Türkiye’nin bu son hamlesi yanıtsız kalmamalıdır. Cüretkâr bir biçimde Rus hava savunma sistemi alan Erdoğan çok ileri gitti" sözleriyle tehdit savurdu.

Haberler 18.04.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin hava savunma sistemi taleplerini sürüncemede brakarak Türkiyeyi yllarca oyalayan Bat dünyasnn Rus yapm S-400 hava savunma sistemlerine yönelik basks günbegün artmaya devam ediyor.

ABD merkezli Bloomberg haber sitesi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bitmi anlama olarak nitelendirdii Rus yapm S-400 hava savunma sistemlerinin satn alnmasnn yantsz kalmamas gerektiini söyleyerek NATOyu göreve çard.

Bloombergden tehdit dili

Türkiyenin snrlarna 20 dakika mesafedeki tehditlerin çözümünü 20 yldr sürüncemede brakan müttefik ülkelerden birinin medyas olan Bloomberg, Rusyann S-400 anlamas ile sunduu ortak üretim, zamannda teslim ve teknoloji transferi gibi artlar salayamayan ve i iten geçtikten sonra sunulan ABDnin Patriot teklifini, cömert olarak tanmlad.

Cumhurbakan Erdoann S-400 hava savunma sistemlerini güvenlik endiesiyle deil, keyf olarak aldn ileri süren Bloomberg, Türkiyenin bu tavrn cüretkr olarak nitelendirerek Erdoan çok ileri gitti. sözleriyle okuyucularna aktard.

Akl vermeye kalkt

Yaptrm gücünü kullanarak müttefiklerinin iç ve d politikada neler yapmas gerektiini dayatan uluslararas otokrat rejimlerin sözcülüüne soyunan ve Cumhurbakan Erdoan otokratlkla itham eden Bloomberg, Batnn terör örgütleri FETÖ ve PKK/PYD-YPGye verdii destei bir kenara iterek, NATO liderleri arasnda esiz bir yeri bulunan Erdoan, müttefiklerini kendi hükmetini ykmaya çalmakla suçluyor. diye yazd.

Cumhurbakan Erdoann bu tavrnn sürmesi durumunda Türkiyenin NATOdaki rolünün zayflatlmas gerektiini yazan Bloomberg, Gerekirse ABD ncirlikten çekilmeli ve alternatif olarak Ürdündeki Muvaffak Salti Hava Üssünü kullanmaldr. dedi.

Ana Sayfaya Git