ABD Minnesota'da "acil durum" ilan edildi

ABD'de polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde Vali Tim Walz acil durum ilan ettiğini ve olayları yatıştırmak için Ulusal Muhafızları bölgeye sevk ettiğini açıkladı.

Haberler 29.05.2020 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Minnesota Valisi Walz, bir basn toplants ile eyalet genelinde acil durum ilan ettiini ve eyaletin Ulusal Muhafz Birliini aktive ettiini duyurdu.

Eyaletin Minneapolis kentinde iki gündür devam eden protestolarla mücadelede bölge polisinin yetersiz kalmas üzerine Ulusal Muhafzlar harekete geçirdiini söyleyen Vali Walz, Personel ekipmanlar tedarik etmek ve mevcut durumu iyiletirmek için bu karar haldk. deerlendirmesini yapt.

Protestolarn kalabalklamas ve baz bölgelerde yamaya dönümesi üzerine bugün yerel yöneticiler halka sakinleme ve barçl bir ekilde protestolarna devam etme çarsnda bulunmutu.

çarlarn karlk bulmamas üzerine valinin çareyi acil durum ilan etmekte ve Ulusal Muhafzlar harekete geçirmekte bulduu kaydedildi.

Yaanan iddet olaylar ve dier gelimeler üzerine, bölgedeki otobüs ve hafif rayl sistemlerin de devre d brakld duyuruldu.

PROTESTOLAR DER EYALETLERE DE SIçRADI

Öte yandan Amerikan medyasna yansyan haberlerde, Floydun ölümü üzerine balayan protestolarn dier baz eyaletlere de sçrad bildirildi.

Memphiste polis binasnn dnda toplanan kalabalk, Adalet yoksa bar da yok eklinde slogan atarken, Los Angelesta da protestocularn bir otoyolu kapatt kaydedildi.

FLOYDUN NEFES ALAMIYORUM FERYADI, POLS DDETN GÜNDEME TAIDI

46 yandaki George Floyd, önceki akam, dolandrclk üphesiyle Minneapoliste polisler tarafndan gözaltna alnrken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasndan dolay dakikalarca Nefes alamyorum diye yalvarmt.

Floydun, olay yerine gelen acil salk ekipleri tarafndan kaldrld hastanede hayatn kaybettii belirtilirken, yoldan geçen vatandalarn cep telefonlaryla kaydettii görüntüler sosyal medyada paylalmt.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis iddeti tartmalarn tekrar alevlendirmi ve bir grup protestocu Floydun öldürüldüü kavakta toplanarak polis iddetini protesto etmiti.

Nefes alamyorum, Katil rkç Ku Klux Klan polisleri yazl dövizlerle polis merkezine yürümek isteyen protestocular, etraftaki baz dükkanlarn camlarn krm, bir polis aracna zarar vermi, polis protestoculara göz yaartc gazla müdahale etmiti.

Olaya karan dört polisin iine dün son verilirken, Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruturma Bürosunun (FBI) olay incelemek için balatt iki ayr soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git